Afbeelding
RTV Utrecht

GGD test recordaantal mensen, storing op coronatest.nl

18 november 2021 om 08:15 Corona

PROVINCIE UTRECHT Het was woensdagmiddag niet mogelijk om online een afspraak voor een coronatest te maken. De site coronatest.nl kampte met een storing, laat de overkoepelende organisatie GGD GHOR Nederland weten. 

Mensen die een afspraak wilden maken, konden 0800-1202 bellen, maar daar is het de laatste dagen heel druk. De GGD in Utrecht heeft dinsdag een recordaantal testen afgenomen: meer dan 9000. Landelijk lieten iets meer dan 93.000 mensen zich testen op corona bij een van de testlocaties van de GGD. Ook dat was een record.

MEER GETEST DAN OOIT Volgens de GGD in Utrecht wordt er deze dagen meer getest dan ooit. Om aan de vraag te kunnen voldoen zijn sommige testlocaties langer open. Gemiddeld neemt de GGD in deze regio ruim 8000 testen per dag op 9 locaties in 7 gemeenten

RECORDAANTAL Niet alleen zijn dinsdag heel veel tests afgenomen, ook meldt het RIVM woensdag een recordaantal nieuwe besmettingen. Het zijn er 20.829; het het hoogste aantal ooit op één dag. Het RIVM kreeg in de afgelopen dag 44 meldingen van sterfgevallen; het hoogste aantal sinds 11 mei. Dat hun overlijden nu is gemeld, wil niet zeggen dat ze in de afgelopen dag zijn overleden.

Woensdag meldde de GGD-koepel dat de maximale testcapaciteit is bereikt. Er wordt geprobeerd op te schalen, maar dat is volgens de koepel niet eenvoudig. ,,Tegen deze explosieve groei kunnen wij bijna niet werven”, zei Jaap Eikelboom van koepelorganisatie GGD GHOR.

De drukte leidt soms ook tot spanningen, zowel in de telefoongesprekken met het callcenter als op de testlocaties. ,,We begrijpen dat mensen ongeduldig zijn maar vragen mensen dat niet af te reageren op onze medewerkers en hen met respect te behandelen. Zij moeten hun werk veilig kunnen doen”, aldus GGD GHOR Nederland. 

(Bron: RTV Utrecht)

advertentie
advertentie