Afbeelding
Fotocredit: Pete Linforth (Pixabay)

Nieuwe versoepelingen uitgesteld: sportscholen en attractieparken blijven nog dicht

Corona

REGIO ANP Het demissionaire kabinet stelt verdere versoepelingen voorlopig uit. In een korte verklaring laat het kabinet weten te “zien dat de cijfers over de piek heen raken” maar ook dat “de daling nog niet voldoende zichtbaar is om de volgende stap van het openingsplan verantwoord te kunnen zetten”. Het kabinet vindt de druk op de IC’s en de bezetting van de ziekenhuizen nog te hoog om de versoepelingen te kunnen doorvoeren. Het betekent dat onder meer dierentuinen, attractieparken en sportscholen voorlopig nog niet opengaan.

Het demissionaire kabinet had dit weekend willen besluiten om vanaf 11 mei meer mogelijk te maken en pretparken, dierentuinen, bioscopen, bibliotheken en sportinstellingen onder gecontroleerde voorwaarden weer meer mogelijkheden te geven. Die stap durft het kabinet vanwege de grote belasting van de ziekenhuizen nu nog niet aan.

Morgen is er geen Catshuis-sessie, waar ministers over corona spreken met deskundigen. Dat overleg wordt verplaatst naar volgend weekend. Er is maandag ook geen persconferentie.

advertentie
advertentie