Studeren in tijden van corona: hard werken - Wijks Nieuws | Nieuws uit de regio Wijk bij Duurstede

Studeren in tijden van corona: hard werken

12 feb, 08:00 Corona
Prive
Angela Dekker studeert in Amsterdam
Angela Dekker studeert in Amsterdam

WIJK BIJ DUURSTEDE/AMSTERDAM Angela Dekker studeert Psychobiologie aan de Universiteit van Amsterdam. De studie valt haar zwaar, doordat alle lessen online gegeven worden en ze sociale contacten mist. Haar ADHD maakt het extra lastig. 

Angela Dekker (20) vertelde WijksNieuws eerder over hoe het was om plotseling geslaagd te zijn zonder ooit examen te doen en om te gaan studeren zonder introductieperiode. Ondanks corona besloot Angela om wel op kamers te gaan, in Amsterdam. Maar de studie valt haar zwaar. Eerder vertelde Amber Baars uit Houten over de voor- en nadelen van corona voor studenten. Angela ziet weinig voordelen.

GOED BEGIN Het studiejaar begon nog redelijk goed. Angela: ,,Ik vond begin oktober een kamer, op twee minuten lopen van de universiteit, op de campus.” Angela woont samen met een studiegenoot. ,,Ik kreeg deze kamer aangeboden en moest zelf voor een huisgenoot zorgen. Ik heb snel een oproepje geplaatst op Facebook en met een ..

Mis niks, lees alles van Wijk bij Duurstede


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Wijk bij Duurstede en omliggende plaatsen met Wijks Nieuws. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Wijks Nieuws lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Wijk bij Duurstede.

PREMIUM
Afbeelding
Historie De Kromme Rijn vertelt; Langbroek, het moeras getemd
PREMIUM
Afbeelding
Overig Op pad met de gids: In Zeist kon je goed jagen én fruit eten
PREMIUM
Afbeelding
Overig Vergrijzing door bevolkingsgroei, maar regionale verschillen blijven
PREMIUM
Afbeelding
Achtergrond Wie was Jacob B?; dystopische roman van John Beringen
PREMIUM
Afbeelding
Historie De Kromme Rijn vertelt; zorg voor de Lekdijk door de eeuwen heen
PREMIUM
Afbeelding
Overig Op pad met de gids: Forteiland als thuisbasis voor planten en dieren