Wietze Smit
Wietze Smit WijkNu

KGLEUF 'T NIE MER HEY !!

Column

Raad wat er staat in de Raadspraat. Is dit een restant Carnavalspret? Is het de uitspraak van een tandeloze, die niet meer kan kleuven?

Laat ik u niet langer meer in spanning houden, het is de uitspraak van een autochtone burger, die voor mij kernachtig samenvatte wat zijn conclusie was van deze coalitie van VVD, GroenLinks en PCG halverwege de rit. IK GELOOF HET NIET MEER HOOR. 

Wat geloof je dan niet meer? De verkiezingsbeloften was het antwoord.

Laten we na twee jaar, halverwege de rit, eens samenvatten.

De VVD had 5 concrete punten:

Lagere lasten (Wijk hoort nu bij de sterkste stijgers). Gratis Gravenbol (alleen als het koud is). Geen windmolens (steun geweigerd aan inwoners bij protestacties tegen Houten e.a.). Er komt een fietserstunnel bij de Geer-rotonde van 5 miljoen (we sparen sinds kort enkele honderdduizenden per jaar). Het laatste punt is mij ontschoten, iets met honden, komt ook zelden meer ter sprake.

De kroonjuwelen van GroenLinks:

Windmolenparken in onze Gemeente en klimaatneutraal in 2030 (de datum wordt waarschijnlijk uitgesteld naar 2040 e.v.). Grip op het Sociaal Domein (het einde van het jarenlange miljoenenverlies komt maar niet in zicht). Burgerparticipatie (alleen wanneer het uitkomt). O ja, herinrichting van de markt (veelgeroemd) gaat een ferme budgetoverschrijding tegemoet i.v.m. compensatieparkeerplaatsen op een plek ten koste van de groene schapenweide.

De PCG was ook faliekant tegen windmolens (?) en voor een integer degelijk financieel beleid (maar camoufleert al jaren een negatief resultaat met onze spaarpotten). De beloofde 1.000 extra woningen hebben we niet gekregen, dus vraagt men nu om 2.000 extra woningen. Maar ook daar vinden we in de provinciale plannen niets terug.

Is dit roasten van de coalitie alleen maar negatief. Neen! Kwestie van positief omdenken, in plaats van domdenken.

Deze column is bedoeld als een flinke duw om de 2e helft van deze coalitieperiode over te gaan tot daden in het algemeen lokaal belang van onze inwoners. Meer betaalbare woonruimte en uitbreiding van de lokale werkgelegenheid. Met meedenkende inwoners, ondernemers en uw lokale partij BurgerBelangen. Dat zal zeker een herstel inluiden van het vertrouwen in de lokale politiek.

Wietze Smit, fractieleider BurgerBelangen CLW

advertentie
advertentie