Wietze Smit
Wietze Smit WijkNu

De beste wensen van BurgerBelangen

15 januari 2020 om 07:05 Column

Mag je volgens de etiquette op 15 januari nog wel de beste wensen voor 2020 doen? Dat maakt me eigenlijk niet zoveel uit, na een roerig 2019 (met ook nog eens drie burgemeesters) is BurgerBelangen in 2020 weer terug en schud de WijkNU perikelen van zich af om weer vol vertrouwen de toekomst tegemoet te treden.

Onder de geuzennaam BurgerBelangen zullen we weer gezicht geven aan de onafhankelijke politiek gericht op het lokaal belang, zoals we dat meer dan 40 jaar hebben gedaan zonder belangenverstrengeling en integriteitsproblemen.

En dat is weer hard nodig!

De financiële problemen, de stagnerende woningbouw en overheidsmaatregelen maken het nodig dat er in 2020 zakelijk en pragmatisch aangepakt gaat worden om te voorkomen dat we omsingeld worden door megawindmolens uit naburige gemeenten, dat er verontreinigt slib wordt gestort in ons rivierengebied en we de grootste mestverwerker in de provincie gaan worden. Zonder dat daar ook maar enige concrete toezegging omtrent vooruitgang voor onze inwoners tegenover staat.

Onze gemeente heeft kennelijk veel te bieden aan de provincie en omliggende gemeenten, maar om alles "umsonst" weg te geven, zonder concrete toezeggingen voor woningbouw, werkgelegenheid, verbetering van de Provincialeweg of financiën  voor zorg voor onze sterk vergrijzende inwoners, dat is iets om voor te vechten in 2020.

De kansen om concrete verbeteringen binnen te halen zijn groter dan ooit en een zakelijke benadering van ons lokale belang is daarbij hard nodig. Ook om de gevolgen van, door het college van B&W,  onvermijdelijk genoemde ontwikkelingen zoveel mogelijk voor onze inwoners te beperken.

De tekenen dat we in 2020 beslissingen gaan nemen die de toekomst en het aanzicht van onze gemeente gaan bepalen zijn overduidelijk en ook de mogelijkheden om daar een positieve wending aan te geven. Wij zullen onze best doen daar een positief rotsblok aan bij te dragen en bij de ver dragende beslissingen die de komende tijd genomen moeten gaan worden zoveel mogelijk inwoners te betrekken.

Het afgelopen jaar was voor veel inwoners roerig, maar slechts een opmaat voor de komende ontwikkelingen binnen onze gemeente. Blijf op de hoogte, bij BurgerBelangen is weer iedereen welkom.

Wietze Smit, fractievoorzitter BurgerBelangen

advertentie
advertentie