gasten mevrouw da Zilva en de heer Jansen, vrijwilligers Roely Slooff en George van den Berg (voorgrond), gasten mevrouw Visser en mevrouw van den Berg, vrijwilliger Ineke Geluk en gasten mevrouw en de heer Van den Oetelaar.
gasten mevrouw da Zilva en de heer Jansen, vrijwilligers Roely Slooff en George van den Berg (voorgrond), gasten mevrouw Visser en mevrouw van den Berg, vrijwilliger Ineke Geluk en gasten mevrouw en de heer Van den Oetelaar. De Zonnebloem

Wijkse gasten en vrijwilligers op vaarvakantie met de MPS De Zonnebloem

Activiteiten

WIJK BIJ DUURSTEDE Van 27 juni t/m 2 juli gingen zes gasten en drie vrijwilligers uit Wijk bij Duurstede op vaarvakantie met de MPS De Zonnebloem. Tijdens de reis werden verschillende steden bezocht, zoals Keulen, Gorinchem, Rotterdam en Nijmegen. De vaarvakantie met de Zonnebloemboot is voor mensen met een lichamelijke beperking. Dag en nacht zijn verpleegkundigen beschikbaar voor zorgverlening of andere hulp. Andere vrijwilligers helpen in de keuken, het restaurant, achter de bar of de receptie, in de wasserij of zijn boordwacht. 

,,Dit jaar was ik voor de 2e keer mee”, vertelt Georg van den Berg, vrijwilliger uit Wijk bij Duurstede. ,,Je maakt lange dagen en hebt korte nachten. Ik was boordwacht en dan loop je, als je dienst hebt, elk uur een rondje over het hele schip om alles te controleren. De boordwachten en de receptievrijwilligers hebben ook nog schoonmaaktaken en schenken koffie en thee aan de gasten en vrijwilligers. Het is best intensief, maar ook erg leuk en gezellig. ’s Middag ga je de stad in met de gasten en verken je samen de verschillende steden die je aandoet.”

Mevrouw Visser, gast, 92 jaar: ,,Ik heb van de hele reis genoten. Erg leuk om al die steden te bezoeken. Het bezoek aan de Dom in Keulen vond ik echt indrukwekkend. Op dinsdags hadden we een partyavond met live muziek. Wat een geweldig gezellige sfeer. Op woensdag was er een Indonesisch diner en de vrijwilligers van het restaurant waren helemaal in Indonesische stijl gekleed. De medische verzorging aan boord is uitermate goed. Ik vond het ook leuk dat er elke keer een andere vrijwilliger meeging als we een stad bezochten. Aan tafel schoven ook steeds andere mensen aan, je had vaak goede gesprekken met bijzondere verhalen. Op vrijdagavond was er een galadiner, waarbij iedereen extra chic was gekleed. Ik ga vast sparen voor volgend jaar, want ik wil zo weer mee!”

,,Iedereen met een goede fysieke conditie kan zich aanmelden als vrijwilliger voor een vaarvakantie met de MPS De Zonnebloem’, vertelt Ineke Geluk, voorzitter van de afdeling Wijk bij Duurstede. ,,Zonder de inzet van vrijwilligers zijn deze vakanties voor veel mensen onbetaalbaar. De MPS De Zonnebloem heeft een kleine bemanning, maar de staf instrueert alle vrijwilligers uitstekend, zodat je precies weet wat je elke dag moet doen. Bij de vaarvakantie zijn er ongeveer evenveel gasten als vrijwilligers aan boord. De Zonnebloem zoekt vooral verpleegkundigen, artsen, kappers en fysiotherapeuten, die als vrijwilliger willen meevaren. Het is echt een belevenis en je doet leuke contacten op. Voor ons als vrijwilligers was het ook echt genieten.”

MPS De Zonnebloem
advertentie
advertentie