De omwonenden zijn uitgenodigd voor de feestelijke opening
De omwonenden zijn uitgenodigd voor de feestelijke opening Ali van Vemde

Speelplaats aan de Vlamoven in Wijk bij Duurstede als nieuw

26 juli 2021 om 09:50 Activiteiten

WIJK BIJ DUURSTEDE Een gezellige speelplaats, maar ook een fijne ontmoetingsplek, zo ziet de gerenoveerde binnenplaats aan de Vlamoven er nu uit. Op deze binnenplaats stonden de speeltoestellen op zand. Omdat enkele van die speeltoestellen nodig aan vervanging toe waren, heeft de gemeente besloten het plein helemaal onder handen te nemen.

door Ali van Vemde

Woensdagmiddag is de speelplaats feestelijk geopend door wethouder Hans Marchal. Kort werd even stilgestaan bij de totstandkoming hiervan. Samen met de omwonenden van het plein is deze nieuwe speelplek tot stand gekomen. Het zand is er niet meer, hiervoor is een mooi grasveld in de plaats gekomen. Ook het groen werd onder handen genomen en ziet er nu weer keurig verzorgd uit. Het vernieuwde pad maakt het helemaal af. Samen met de bewoners werd overeengekomen enkele speeltoestellen, die de buurt graag wilde behouden, te laten staan. Dit is aangevuld met nieuwe speeltoestellen. De wethouder verrichtte de officiële opening door het planten van een hortensia.

Na de officiële openingshandeling was er voor de omwonenden de gelegenheid om even gezellig na te praten onder het genot van een kopje koffie en taart. De buurt kan nu weer jarenlang genieten van een fijne speel- en ontmoetingsplek.

Wethouder Hans Marchal verricht de officiële handeling
De speeltuin aan de Vlamoven is vernieuwd
advertentie
advertentie