Afbeelding

Boekenmarkt met historisch café op 16 maart in Houten

19 februari 2024 om 15:45 Activiteiten

HOUTEN/WIJK BIJ DUURSTEDE De Historische Kring Tussen Rijn en Lek organiseert op zaterdagmiddag 16 maart een boekenmarkt, annex historisch café. Deze wordt van 12.00 tot 17.00 uur gehouden in Cultuurhuis Schoneveld in Houten-Zuid. Iedereen is welkom.

Deze historische middag staat in het teken van de rijke geschiedenis van het Kromme Rijngebied, of te wel de gemeenten Bunnik, Wijk bij Duurstede en Houten. Het gebied waar in de middeleeuwen Dorestad lag, het Romeinse fort Fectio was gelegen en waar de Nieuwe Hollandse Waterlinie volop aanwezig is. Diverse standhouders bieden boeken aan die betrekking hebben op deze regionale geschiedenis, maar ook over diverse andere interessante historische en landschappelijke onderwerpen. Op zoek naar net dat ene boek? Het zou er zomaar kunnen liggen.

Gedurende de gehele middag is er ruimte om gezellig met elkaar te praten en informatie uit te wisselen met gelijkgestemden tijdens dit historisch café. Men kan kennismaken met diverse organisaties die actief zijn op historisch en archeologisch gebied.

TAXATEUR

Wie een vraag heeft over archeologie of de lokale geschiedenis van de gemeenten Bunnik, Wijk bij Duurstede of Houten, kan met met een van de aanwezigen spreken. Tevens is er een presentatie van historische prentbriefkaarten en kunnen belangstelleden bij een taxateur de waarde van boeken en prenten laten bepalen.

Iedereen kan de hele middag in- en uitlopen. Stuur voor meer informatie een e-mail naar info@tussenrijnenlek.nl.

Locatie: Cultuurhuis Schoneveld, Zonnehout 36 in Houten. De toegang is gratis.

advertentie
advertentie