Nieuwe predikant van de Oude Dorpskerk in Bunnik Jantine Heuvelink: ‘Ik wilde geen predikant worden’ - Wijks Nieuws | Nieuws uit de regio Wijk bij Duurstede

Nieuwe predikant van de Oude Dorpskerk in Bunnik Jantine Heuvelink: ‘Ik wilde geen predikant worden’

26 mei, 16:00 Achtergrond
Marloes van Doorn
Jantine Heuvelink, de nieuwe predikant van de Protestantse Gemeente Bunnik.
Jantine Heuvelink, de nieuwe predikant van de Protestantse Gemeente Bunnik.

BUNNIK Jantine Heuvelink (44), de nieuwe predikant van de Protestantse Gemeente Bunnik, woont hier al 2,5 jaar en was al gastlid. ,,Ik had nooit durven hopen dat deze plek vacant zou worden. Alles is op zijn plek gevallen.” Zondag 15 mei werd zij in een feestelijke dienst aan de gemeenschap verbonden.

door Agnes Corbeij

Het is gebruikelijk dat predikanten achter hun werk aan verhuizen, maar bij Jantine ging het andersom. ,,We zijn voor het onderwijs van de kinderen van Amsterdam naar Bunnik verhuisd. Vanuit Bunnik was ik predikant in de Oranjekerk in de Pijp in Amsterdam. Toen ik hoorde dat Coen (Constandse, de vorige predikant, red.) zou stoppen, stond de wereld even stil.”

STUDIE Jantine Heuvelink woonde tot haar negende in Rhenen, maar groeide daarna op in de Achterhoek. Op haar 18e verhuisde ze naar Amsterdam voor de studie Theologie. ,,Ik koos voor Amsterdam omdat ik geen predikant wilde worden. Het beeld dat ik had van een dominee is iemand die alle antwoorden weet, iemand die heel goed weet hoe het zit. Ik hou juist meer..

Mis niks, lees alles van Wijk bij Duurstede


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Wijk bij Duurstede en omliggende plaatsen met Wijks Nieuws. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Wijks Nieuws lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Wijk bij Duurstede.

PREMIUM
Afbeelding
Kunst Lang Leve Kunst van het Wijks Atelier; kennismaken met verschillende vormen van kunst in Wijk bij Duurstede
PREMIUM
Afbeelding
Historie De Kromme Rijn vertelt; een zeldzaam goed bewaard gebleven cultuurlandschap
PREMIUM
Afbeelding
Overig Op pad met de gids: Wijk bij Duurstede heeft zo’n rijke geschiedenis
PREMIUM
Afbeelding
Overig Deskundigen: let op elkaar om kans op verdrinking te verkleinen
PREMIUM
Afbeelding
Overig Stichting Wijkse Projekten: Mauthausen
PREMIUM
Afbeelding
Historie De Kromme Rijn vertelt; Langbroek, het moeras getemd