Kleine Kernen doen het zelf 4: Werkhoven vecht zich naar de voorgrond - Wijks Nieuws | Nieuws uit de regio Wijk bij Duurstede

Kleine Kernen doen het zelf 4: Werkhoven vecht zich naar de voorgrond

25 mei, 08:30 Achtergrond
Leefbaar en Veilig Werkhoven
Het steeds drukker wordende verkeer is een belangrijk punt van zorg in Werkhoven.
Het steeds drukker wordende verkeer is een belangrijk punt van zorg in Werkhoven.

WERKHOVEN Wat begon als een groep inwoners die zich zorgen maakte over de verkeersveiligheid in het dorp, groeide in een jaar tijd uit tot een initiatiefgroep die mét het hele dorp een dorpsvisie op wil stellen. Daarvoor werden al een inloopochtend en verschillende gesprekken met de gemeente gevoerd. De nieuwe coalitie nam er budget voor op in de begroting.

door Agnes Corbeij

Drie jaar geleden gingen zeven Werkhovenaren, waaronder Hugo Janssen, bij elkaar zitten. Hugo zei destijds: ,,Ik woon op de Brink en beleef dagelijks dat er hard wordt gereden en steeds meer zware voertuigen door het dorp komen. Dat zorgt voor gevaarlijke situaties.” Al snel bleken veel meer mensen problemen te hebben met de verkeersintensiteit.

Inwoners van kleine kernen in onze regio nemen steeds vaker zelf het initiatief om zaken in hun dorp voor elkaar te krijgen. Soms gaat het om een specifiek thema, zoals in Schalkwijk waar de initiatiefgroep Betaalbaar Wonen actief is. In andere gevallen gaat het opstellen van een hele dorpsvisie, zoals in Langbroek, Werkhoven en ‘t Goy..

Mis niks, lees alles van Wijk bij Duurstede


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Wijk bij Duurstede en omliggende plaatsen met Wijks Nieuws. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Wijks Nieuws lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Wijk bij Duurstede.

PREMIUM
Afbeelding
Kunst Lang Leve Kunst van het Wijks Atelier; kennismaken met verschillende vormen van kunst in Wijk bij Duurstede
PREMIUM
Afbeelding
Historie De Kromme Rijn vertelt; een zeldzaam goed bewaard gebleven cultuurlandschap
PREMIUM
Afbeelding
Overig Op pad met de gids: Wijk bij Duurstede heeft zo’n rijke geschiedenis
PREMIUM
Afbeelding
Overig Deskundigen: let op elkaar om kans op verdrinking te verkleinen
PREMIUM
Afbeelding
Overig Stichting Wijkse Projekten: Mauthausen
PREMIUM
Afbeelding
Historie De Kromme Rijn vertelt; Langbroek, het moeras getemd