Kleine Kernen doen het zelf 4: Werkhoven vecht zich naar de voorgrond - Wijks Nieuws | Nieuws uit de regio Wijk bij Duurstede

Kleine Kernen doen het zelf 4: Werkhoven vecht zich naar de voorgrond

25 mei, 08:30 Achtergrond
Leefbaar en Veilig Werkhoven
Het steeds drukker wordende verkeer is een belangrijk punt van zorg in Werkhoven.
Het steeds drukker wordende verkeer is een belangrijk punt van zorg in Werkhoven.

WERKHOVEN Wat begon als een groep inwoners die zich zorgen maakte over de verkeersveiligheid in het dorp, groeide in een jaar tijd uit tot een initiatiefgroep die mét het hele dorp een dorpsvisie op wil stellen. Daarvoor werden al een inloopochtend en verschillende gesprekken met de gemeente gevoerd. De nieuwe coalitie nam er budget voor op in de begroting.

door Agnes Corbeij

Drie jaar geleden gingen zeven Werkhovenaren, waaronder Hugo Janssen, bij elkaar zitten. Hugo zei destijds: ,,Ik woon op de Brink en beleef dagelijks dat er hard wordt gereden en steeds meer zware voertuigen door het dorp komen. Dat zorgt voor gevaarlijke situaties.” Al snel bleken veel meer mensen problemen te hebben met de verkeersintensiteit.

Inwoners van kleine kernen in onze regio nemen steeds vaker zelf het initiatief om zaken in hun dorp voor elkaar te krijgen. Soms gaat het om een specifiek thema, zoals in Schalkwijk waar de initiatiefgroep Betaalbaar Wonen actief is. In andere gevallen gaat het opstellen van een hele dorpsvisie, zoals in Langbroek, Werkhoven en ‘t Goy..

Mis niks, lees alles van Wijk bij Duurstede


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Wijk bij Duurstede en omliggende plaatsen met Wijks Nieuws. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Wijks Nieuws lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Wijk bij Duurstede.

PREMIUM
Afbeelding
Historie De Kromme Rijn vertelt; Langbroek, het moeras getemd
PREMIUM
Afbeelding
Overig Op pad met de gids: In Zeist kon je goed jagen én fruit eten
PREMIUM
Afbeelding
Overig Vergrijzing door bevolkingsgroei, maar regionale verschillen blijven
PREMIUM
Afbeelding
Achtergrond Wie was Jacob B?; dystopische roman van John Beringen
PREMIUM
Afbeelding
Historie De Kromme Rijn vertelt; zorg voor de Lekdijk door de eeuwen heen
PREMIUM
Afbeelding
Overig Op pad met de gids: Forteiland als thuisbasis voor planten en dieren