Gouweleeuw en Laros legden 57 dagen lockdown vast in 342 beelden

20 apr, 09:32 Achtergrond
A.GOUWELEEUW
Fotoproject coronatrio's van Adrie Gouweleeuw en Willem Laros
Fotoproject coronatrio's van Adrie Gouweleeuw en Willem Laros

WIJK BIJ DUURSTEDE Een uniek fotoproject, dat heeft geleid tot een boek. Adrie Gouweleeuw en Willem Laros kwamen de lockdown op creatieve wijze door met coronatrio’s. Zij stuurden elkaar vanaf 15 december,  57 fotodagen lang, drie foto’s. Dit leverde in totaal 342 foto’s op. Deze zijn met begeleidende tekstjes te zien op Facebook; a.p. Gouweleeuw & willemdalaros. Alle beelden en verhaaltjes zijn nu gebundeld in het boek ‘57 dagen lockdown – in 342 beelden’. Het boek is uitgegeven bij Blurb.nl: 57 dagen lockdown - 342 foto’s

Toen in december de strengere lockdown kwam vonden Laros en Gouweleeuw het een mooie tijd met een project te starten om zo een beeld te laten ontstaan van het dagelijks leven tijdens deze tweede lockdown. Deze foto’s zijn allemaal in zwart-wit (want een lockdown kent geen kleur) en gemaakt met een vast brandpunt (want een lockdown zit vol beperkingen). Voor Gouweleeuw was dit 50mm, voor Laros 35 mm. De gekozen onderwerpen hebben niet per se een relatie met de lockdown of met corona; zo is er een enorme diversiteit aan foto’s ontstaan. Van les geven aan kleinkinderen tot wandelen in het bos, van bijzondere gebouwen tot een in de oorlog gestrande Shermantank op Walcheren. De meeste foto’s werden individueel gemaakt, een enkele keer gingen ..

Mis niks, lees alles van Wijk bij Duurstede


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Wijk bij Duurstede en omliggende plaatsen met Wijks Nieuws. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Wijks Nieuws lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Wijk bij Duurstede.

PREMIUM
Afbeelding
Overig Overlast door verwarde personen groeit ook in provincie Utrecht
PREMIUM
Afbeelding
Achtergrond Natuurorganisaties eisen verhoging waterpeil Overlangbroek en Kolland, desnoods via de rechter
PREMIUM
Afbeelding
Natuur en milieu 1542 handtekeningen tegen zonneveld aan de Kapelleweg in Cothen, met reactie van wethouder Kosterman
PREMIUM
Afbeelding
Natuur en milieu Uniek; aanleg nieuw bos Langbroek en Leersum
PREMIUM
Afbeelding
Achtergrond Liesbeth Woertman signeert bij boekhandel Pettinga haar boek ‘Wie ben ik als niemand kijkt’
PREMIUM
Afbeelding
Overig Steeds meer laadpalen in Nederland, maar kan dat niet anders?