SVL  –  DUNO    0 – 3

8 april 2018 om 11:01 Sport/sport Deel je nieuws

Zaterdag 7 april 2018

Dik verdiende overwinning van DUNO. Niet dat SVL er op gerekend had om van dit DUNO dat al wekenlang bovenaan staat in deze competitie te gaan winnen. Hoewel er uit in Doorwerth maar net met 3-2 werd verloren en er voor SVL toen verdiend een gelijkspel in had gezeten. Het verschil in deze thuiswedstrijd was behoorlijk groot en dat is best voor een groot deel te herleiden uit het feit dat onze contributie betalende, hardwerkende mannen moesten opboksen tegen een elftal dat bestaat uit mannen die dik betaald worden en daardoor regelmatig spelers weet aan te trekken uit hogere regionen. Het is geen excuus, maar vecht daar maar eens tegen.

SVL heeft daar inderdaad als leeuwen tegen gevochten en vooral in de eerste helft waren ze niet de minderen. Kregen af en toe zelfs mogelijkheden. In de 16e minuut schoot Willem Baaij bijvoorbeeld knalhard op het vijandelijke doel, helaas zonder resultaat. Nog geen minuut later had DUNO meer geluk en was het 0-1. Ook daarna was SVL meer dan gelijkwaardig, maar zoals al zo lang, doelpunten maken, daar kwam het niet van. Wel ontstonden door hun spel veel ruimtes voor de tegenstander, Geert-Willem Merkens moest verschillende keren krachtig optreden en deed dat bekwaam. Samen met de verdediging van SVL wist hij tot de rust te voorkomen dat er nog weer gescoord werd door DUNO.

Na de rust bleek de werklust van de Langbroekse jongens er nog steeds te zijn en ze begonnen dan ook onmiddellijk aan een prima opgezette aanval die helaas niet met een punt werd afgrond, Robin Janssen miste. Hoewel het steeds duidelijker werd dat DUNO kwalitatief de betere ploeg was, duurde het toch tot 72e minuut voor de gasten de tweede treffer lieten aantekenen. Een SVL-fout in de verdediging was daar debet aan. SVL besefte dat winst of een gelijkspel niet meer te halen viel en dat bleek in de rest van de wedstrijd ook duidelijk. Twintig minuten voor het einde kwam Martijn Verkerk Mitchel de Vaal vervangen. Dat DUNO er in de laatste minuut nog 0-3 van maakte deed er niet meer toe. SVL stond weer met lege handen en die onderste plaats wordt steeds pijnlijker.

Opstelling: Geert-Willem Merkens – Bastin Hofman – Kevin van Leeuwen – Rik van Leeuwen – Roben Schenk – Robin Janssen – Wouter van Hoof – Rob van Eem – Mitchel de Vaak (Martijn Verkerk) –  Willem Baaij – Selçuk Albayrak.

Komende zaterdag is de reis naar Giessen waar we GRC ontmoeten. 14.30 u.