SVL - Nivo Sparta

24 november 2019 om 11:27 Voetbal Deel je nieuws

Zaterdag 23 november 2019

Met nog de nederlaag van afgelopen dinsdag tegen een vierde klasser in het hoofd, was het te verwachten dat er niet te gemakkelijk over de wedstrijd van vanmiddag gedacht zou gaan worden. ‘Omdat het maar tegen de onderste van het rechtse rijtje ging.’ Of dat het was of misschien de schaamte daarover of, en dat zou ook helemaal niet vreemd zijn, een trainer die zich daar op niet mis te verstane wijze over had uitgelaten, het werd een andere wedstrijd. Een wedstrijd waar vuur, energie en vechtlust in zat. “De beste wedstrijd van het seizoen”, hoorden we iemand roepen en konden het daarmee wel eens zijn.

Nu werden kansen wel afgerond met doelpunten. Het eerste viel al in de 2de minuut en Ali Alkan was degene die met een simpele beweging de bal bij Walter Cremers legde en die schoot binnen. En vier minuten daarna bijna weer één na een schitterende actie van Walter Cremers. De ene na de andere aanval was een lust om naar te kijken al duurde het tot de 30ste minuut voor de 2-0 viel. Alex van Eem zette deze keer de mogelijkheid om in een score na een oogstrelende één-twee met Willem Baaij.

Ondanks dit succes kunnen we niet zeggen dat Nivo-Sparta geen tegenstand bood, maar op meerdere acties waren de SVL-ers net even slimmer.

Het mooiste doelpunt viel in 45ste minuut toen Ali Alkan zo ongeveer vanaf de middellijn de bal over de te ver uitgelopen keeper van Sparta in het doel schoot. Derhalve werd er met een prachtige  voorsprong van 3-0 gerust.

Al vijf minuten na de hervatting moest het scorebord weer bijgewerkt worden, Jens van Doorn tikte de bal behendig binnen door weer nauwgezet aangeven door Willem Baaij, de 4-0 was binnen. En weer vier minuten daarna was het Willem Baaij die de bal aangaf aan Ali Alkan die daarmee de 5-0 liet aantekenen.

We noemen niet zo gauw uitblinkers van een wedstrijd, maar deze keer blonk Willem Baaij toch wel uit, waarmee we de anderen niet te kort willen doen want iedereen bleek zijn dag te hebben.

Maar toch… In de 62ste minuut werd Dennis van de Weerd gewisseld door Selçuk Albayrak, terwijl een paar minuten daarna Bart Bruijne eraf ging voor Danny Kuijer.

Kwam het door een andere bezetting of speelde de luxe voorsprong een rol, het beste van het spel leek er bij SVL wat vanaf. Wel kreeg de Langbroekse ploeg in de 69ste minuut nog een mooie kans op de 6-0 via een vrije trap die weliswaar knalhard werd afgevuurd, maar helaas tegen de paal knalde.

Nog een wissel, Alex van Eem verliet het veld, Sjoerd Aalbertsen verving hem. En als het niet meer loopt kan dat tegen je gaan werken en worden er fouten gemaakt. Dat was zo in 78ste minuut waardoor Sparta een strafschop kreeg en die ook verzilverde: 5-1 dus. En op goed doorzetten van de gasten werd het twee minuten later ook nog 5-2.

Een overwinning waarop gerekend was, maar je moet het eerst wel even doen. Bravo!

De opstelling: Paul Emons, Bart Bruijne (Danny Kuijer), Bastin Hofman, Kevin van leeuwen, Dennis van de Weerd (Selçuk Albayrak), Rob van Eem, Jens van Doorn, Walter Cremers, Willem Baaij, Ali Alkan, Alex van Eem (Sjoerd Aalbertsen).

“Een lekkere pot voetbal”, vertelde een tevreden Bart Bruijne na afloop. Hij bevestigde ook dat trainer Aad van den Berg wel degelijk was teruggekomen op de bekerwedstrijd van afgelopen dinsdag die hij een ‘wanvertoning’ had genoemd. “En natuurlijk trek je je dat aan en het is toch goed gegaan? We hebben er heel hard voor gestreden”

Wij: “Iemand riep dat dit de beste wedstrijd van het seizoen was, vind jij dat ook?” “Ja, dat geloof ik zeker.”

“Jij werd gewisseld, waarom?” “Ik was niet erg fit want ik had een paar dagen ziek op bed gelegen en heb zelf aangegeven dat ik eraf wilde.”

We hebben het niet tegen hem gezegd, maar vroegen ons af hoeveel beter hij nog kan zijn als hij dan wel fit is.

Hij wilde nog wel even kwijt dat hij het erg naar zijn zin had bij SVL. Da’s ook leuk om te horen.