SVL 1 - LRC 1

3 november 2019 om 16:51 Voetbal Deel je nieuws

Zaterdag 2 november 2019.

Weer een interessante wedstrijd al was het maar door wat er in de laatste twee jaar gebeurde. Daarin wist SVL maar één keer van LRC te winnen, één keer gelijk te spelen en moest het twee keer het hoofd buigen tegen de Leerdammers die 15 keer wisten te scoren tegen SVL 7 keer.

In deze competitie stond LRC tot aan deze match net boven SVL met één punt meer. Het doelsaldo van SVL is echter beter: 7 tegen 3. Dat was het goede nieuws.

Door blessures en rode kaarten miste SVL een drietal belangrijke spelers. Dat was het slechte nieuws.

In het begin van de wedstrijd en eigenlijk in de hele eerste helft was SVL het wat beter voetballende elftal met ook wat meer kansen dan LRC.

In de 10de minuut schoot Willem Baaij van afstand een vervaarlijk schot op het doel, maar dat zeilde net naast.

Zeven minuten later ontstond er uit een hoekschop een hachelijke situatie voor de goal van LRC waarbij volgens enkele SVL-ers een geval van hands was, maar de scheidsrechter wuifde het weg.

In de 31e minuut probeerde Selçuk Albayrak het van afstand, maar de keeper redde. Drie minuten later snelde Bart Bruijne langs iedereen van LRC naar voren, maar zijn prachtige voorzet werd door niemand benut en vloog voor de goal langs.

De schaarse aanvallen van LRC werden op tijd door de SVL-verdediging onschadelijk gemaakt, al wist het in de 38ste minuut via een hoekschop nog dichtbij te komen, ook hier bleven de verdedigers de baas.

In de 43ste minuut produceerde SVL een geweldige aanval over meerdere schijven die uiteindelijk Jens van Doorn in stelling bracht, maar zijn schot vloog net over.

Er bleek in de rust niet gewisseld te zijn.

De tweede helft was nog maar net begonnen toen LRC heel gevaarlijk door kwam, onze keeper werd omspeeld en één van de Leerdammers zag een leeg doel voor zich, maar wist de bal toch in het zijnet te schieten.

Even daarna het zelfde spelbeeld aan de andere kant, maar Selçuk schoot de bal te voorzichtig in en in de handen van de keeper.

Toen, in de 63ste minuut, scoorde LRC de 0-1. Dat was uit een rommelige en onoverzichtelijke situatie voor het doel van Paul Emons. Maar toch.

In de 66ste minuut verliet Selçuk het strijdtoneel en hij werd opgevolgd door Tolga met dezelfde achternaam.

Was SVL voor de rust de betere ploeg, daarvan was in de hele tweede helft geen sprake meer, ook niet toen Aad van den Berg Dennis van de Weerd eruit haalde en Mitchel de Vaal inbracht.

Het hoogtepunt van de wedstrijd zou geweest moeten zijn toen Paul Emons in de 87ste minuut een penalty stopte. Maar die prestatie werd overschaduwd door de gegeven rode kaart aan Jeff van der Bult.

En door het uiteindelijke verlies natuurlijk. De schrale troost is dat de vijfde plaats op de ranglijst is behouden.

Volgende week uit naar Sliedrecht, dat wordt een zware opdracht, maar met een meer voltallig elftal en veel goede moed kan alles. Aanvang 14.30 u.

Opstelling: Paul Emons, Bart Bruijne, Bastin Hofman, Jeff van der Bult, Dennis van der Weerd (Mitchel de Vaal), Walter Cremers, Rob van Eem, Alex van Eem, Jens van Doorn, Selçuk Albayrak (Tolga Albayrak), Willem Baaij.

Jens van Doorn met wie we na afloop nog even spraken wijdde het verlies onder andere aan de steeds weer andere bezetting in de voorhoede, ook wanneer die niet veroorzaakt wordt door het ontbreken van een paar vaste basisspelers. “Het  verschil in samenspel maakt het soms voor ons als vleugelspelers erg lastig om de juiste mensen voorin te vinden. Op dat gebied valt er nog veel in dit elftal te verbeteren”, denkt hij. Ook aan zijn eigen bijdrage in het spel is nog wel het één en ander op te merken, maar zegt hij: “We zijn op de goede weg.” Over de verdediging wilde hij nog wel kwijt dat die over het algemeen wel goed staat.

Met een ‘jammer dat we verloren hebben’ wensen we elkaar toch een  fijn weekend.