Afbeelding
Ab Donker

SVL 1 - Terneuzense Boys 1

29 september 2019 om 11:16 Voetbal Deel je nieuws

LANGBROEK De tweede competitiewedstrijd was thuis zaterdag 28 septemberen, de gasten kwamen uit Terneuzen. Beide teams hadden hun eerste wedstrijd verloren, dus werd er een gelijkwaardige strijd verwacht.

In die zin was het ook zo, met andere woorden dat geen van de twee tot constant goed voetbal kwam. SVL begon wel goed en kwam in de vierde minuut al op een 1-0 voorsprong.

Alex van Eem schoof de bal voor de voeten van Selçuk Albayrak die de bal netjes inschoot.

Nauwelijks een minuut later kopte de nr. vijf van Terneuzen Boys de bal die uit een corner kwam over. Daarna kwam SVL ondanks slordig spel nog zeker een keer of vijf in de gelegenheid om te scoren, maar dat lukte niet. Door onnauwkeurigheid of pech, zoals Willem Baay die in drie minuten tijd een keer de bal op de paal schoot en een keer voorlangs knalde.

Zowel SVL als Terneuzen Boys blonken te vaak uit in niet aangekomen passes en/of balverlies.

Er werd soms, om iets te forceren, stevig geduelleerd en dat leidde voor SVL tot drie gele kaarten en één voor de gasten. In de 24ste minuut Bart Bruijne, in 40ste minuut voor Alex van Eem en in minuut 44 was er nog één voor Ali Alkan.

Er was in de rust niet van spelers gewisseld en het spel ging door zoals het geëindigd was na de eerste helft.

De spanning van de wedstrijd zat voor SVL in de vraag of het de 1-0 kon vasthouden. Want een doelpunt in de 51ste minuut werd wegens buitenspel afgekeurd en de toch af en toe aardige aanvallen leverden geen resultaten op. Ook Terneuzen Boys, dat vocht voor een punt, had in de 58ste minuut een dot van een kans, maar de bal werd over het leegstaande doel geschoten.

In de 64ste minuut blesseerde Rob van Eem zich zodanig dat gevreesd moest worden dat het voor hem over was, maar taai als hij is, hij krabbelde weer overeind en ging verder.

Toch kwamen er wissels: Willem Baaij ging er af voor Mitchel de Vaal en Jens van Doorn kwam erin voor Selçuk Albayrak.

Tien minuten voor het einde had het beslist moeten worden, toen in een wirwar van spelers voor het doel van Terneuzen Boys iedereen de bal toucheerde, maar niet in het doel kon krijgen. Maar eindelijk in 82ste minuut lukte het Mitchel de Vaal om zich door de verdediging van Terneuzen Boys te laveren, alleen op het doel af te gaan en met een gericht schot de keeper te omzeilen. Eindelijk 2-0 en heel veel opluchting. En om het feest compleet te maken wist Ali Alkan uit aangeven van Mitchel de Vaal in de voorlaatste minuut de 3-0 nog op het bord te laten zetten.

In de 86ste minuut had Rob van Eem alsnog het veld verlaten en voor hem kwam Dennis van de Weerdt.

De drie punten waren binnen en volgende week speelt SVL weer thuis, dan tegen Papendrecht. Aanvang: half drie.

De spelers van deze wedstrijd: Paul Emons, Rob van Eem (Dennis van de Weerdt), Jeff van der Bult, Rik van Leeuwen, Bart Bruijne, Alex van Eem, Walter Cremers, Jorrit Fiegen, Selçuk Albayrak (Jens van Doorn), Ali Alkan en Willem Baaij (Mitchel de Vaal).

We spraken na afloop  nog even met Jorrit Fiegen: Op de vraag hoe hij bij SVL was terecht gekomen, bleek dat hij al op 12 jarige leeftijd (op een camping) kennis had gemaakt met enkele mensen van SVL die hem hadden verteld over die fantastische club uit Langbroek. Dat moet een aanzet geweest zijn om de overstap vanuit Nijkerk te maken toen men hem daarvoor benaderde. Inmiddels kon hij bevestigen dat hij bij een prima club was beland.

“Heb je nog verdere ambities”, was de volgende vraag en zonder exact te vertellen wat die waren bevestigde hij die vraag met enige nadruk.

“Wat vond je van de wedstrijd?” “Niet zo goed, we waren vaak erg slordig en het was maar goed dat de tegenstanders dat ook waren. We begonnen wel aardig, maar het werd daarna erg onnauwkeurig.”

“En jouw eigen spel?” “Was ook nog niet helemaal wat het moest zijn,  hoewel ik voor mijn gevoel wel aardige momenten had.”