Vlnr Luc, Judy, Michiel, Eddy, Abel, Thom en Bo Michiel

Levitas dames en heren turnen weer fantastische wedstrijden.

27 mei 2019 om 12:03 Sport/sport Deel je nieuws

27-05-2019 Wijk bij Duurstede.

De wedstrijd sport is maar een klein deel binnen onze vereniging. Jaarlijks zetten vele dames, heren, jongens en meiden zich in om tijdens wedstrijden een perfecte oefeningen aan de jury te tonen. Elke prestatie telt binnen Levitas of je nu landelijk of recreatieve wedstrijden turnt. Voorafgaand zijn er vele uren van lichamelijke inspanning en een ijzersterk doorzettingsvermogen nodig om zover te komen als onze Levitas toppers.

Op 11 en 18 mei werden de regiokampioenschappen voor de dames gehouden. Het is al een prestatie om mee te mogen doen aan deze kampioenschappen. Maar liefst 7 dames hadden zich hiervoor gekwalificeerd. Renske was in deze de uitblinker, zij behaalde een mooie 3e plaats. 5 dames hebben zich geplaatst voor de district finale en de regiofinale waaraan vele meiden deelnemen moet nog geturnd worden.

Ook was er voor de heren op 18 mei een district finale, Levitas zorgde voor vele prijzen zowel Rinne, Joris, Julian en Jelle behaalde het goud en mochten zich na deze wedstrijd District kampioen noemen.

Op 11 en 25 mei tijdens de Landelijke meerkamp finale en 26 mei tijdens de Landelijke toestel finale kwamen maar liefst 19 heren uit voor Levitas.

Tijdens deze Nederlandse kampioenschappen werden 12 medailles behaald waaronder 3 gouden. Nederlands kampioen Ralf behaalde goud bij de ringen, op de voet gevolgd door Bjorn die met een verschil van maar 0,050 punten het zilver pakte.

Ook Michiel turner en trainer van Levitas werd Nederlands kampioen bij het onderdeel ringen. De uitblinker van deze dag was Abel, pakte na 5 fantastische kwalificatie wedstrijden in de 1e divisie het zilver in de meerkamp en pakte twee Nederlandse titels op vloer en op rek, daarnaast nog eens twee bronzen plakken op voltige en brug. Al met al een geslaagd NK.