Instructie Kanovereniging Dorestad
Instructie Kanovereniging Dorestad Pauline Ebing

Kanovaren is ultiem genieten

11 mei 2019 om 14:20 Sport/sport Deel je nieuws

Een rustig tochtje op de Kromme Rijn of liever golven en wind trotseren op de Lek? Varen met een kano is een manier bij uitstek om sportief van vrijheid en natuur te genieten.

Op vier achtereenvolgende zaterdagen in juni kun je bij Kanovereniging Dorestad op een verantwoorde en veilige manier de basistechnieken van het kanovaren leren. Door het goed aanleren van de juiste techniek beleef je gegarandeerd meer plezier aan het kanovaren en kun je, na wat oefening, heel wat uitdagingen aan.

De introductiecursus is bedoeld om kennis te maken met kanovaren en vindt plaats op zaterdag 1, 15, 22 en 29 juni. De eerste drie cursusdagen starten om 12.30 uur bij ons gezellige clubgebouw aan de Kromme Rijn (Leemkolkweg 18, Werkhoven). De cursus wordt gegeven op de Kromme Rijn en op de Gravenbol, een dode arm van de Lek. Op de laatste cursusdag kun je al het geleerde in praktijk brengen tijdens een tocht over de Kromme Rijn naar Theehuis Rhijnauwen.

De cursus is uitermate geschikt voor de beginnende kanoliefhebber. Het is niet noodzakelijk dat je al eerder hebt gevaren of dat je over een bijzondere conditie beschikt. Veiligheid staat bij ons voorop. Daarom is het wél noodzakelijk dat je de zwemkunst machtig bent. Als je samen met je kind(eren) de cursus wilt volgen bieden wij de mogelijkheid om ook kinderen tussen de 10 en 14 jaar spelenderwijs kennis te laten maken met het kanovaren. Vanaf 14 jaar kunnen kinderen zelfstandig deelnemen.

Onder leiding van onze enthousiaste en ervaren instructeurs leer je de basistechnieken van het kanovaren. Enthousiast geworden? Reageer snel, want er is maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar! 

De kosten voor de complete cursus van vier dagdelen bedragen slechts € 40 en voor kinderen onder de 14 jaar € 20. Dit is inclusief het gebruik van het benodigde materiaal. Meer informatie vind je op onze website www.kvdorestad.nl Inschrijven via cursus@kvdorestad.nl.

 

Tocht Katwijk Kanovereniging Dorestad
advertentie
advertentie