SVL 1 - Almkerk 1

21 april 2019 om 10:20 Sport/sport Deel je nieuws
Als SVL wilde eindigen in de middenmoot van de competitie waren er volgens de stand in deze competitie normaliter nog twee mogelijkheden om punten te vergaren. Dat was deze middag tegen Almkerk en op 18 mei tegen LRC, beide wedstrijden zijn thuis, de twee overige matches zijn tegen de nummers 1 en 2 en allebei uit. Natuurlijk is dat geen abc’tje, maar toch… Als er gevoetbald gaat worden zoals afgelopen woensdag in de tweede helft tegen Zuidvogels (weliswaar verloren) is er misschien wel meer mogelijk want ze kunnen het! In de eerste helft had SVL weinig in de melk te brokkelen en was Almkerk de baas waardoor het ook een paar keer heel gevaarlijk was. Echter, ook SVL was in de achtste minuut dicht bij een voorsprong, maar Willem Baaij miste van dichtbij. Almkerk kwam zelfs drie minuten na de rust goed weg doordat Koen van Dijk ook van dichtbij doel miste en even later had de tegenstander dezelfde pech door net naast te koppen, waarna Alex van Eem zijn afstandsschot ook naast zag vliegen. Ondanks het matige spel waren er dus wel kansen. In de 55e minuut kwam Almkerk toch op voorsprong: 0-1. Nog meer pech voor SVL toen Bastin Hofman, geblesseerd aan de lies in de 65e minuut het veld moest ruimen, voor hem kwam Tolga Albayrak. De ellende was nog niet voorbij want in de 77e minuut scoorde Almkerk er nog één bij en keek SVL tegen een 0-2 achterstand aan. Maar wat een veerkracht toonde SVL daarna; een vrije trap van Baaij werd door de verdediging van Almkerk niet goed weggewerkt en Bart Bruijne was er als de kippen bij om de bal in het net te schieten: 1-2. Diezelfde Bart wist zes minuten later Alex van Eem te vinden en die knalde de gelijkmaker binnen: 2-2. In de 90e minuut kwam Sjoerd Aalbertsen Selçuk Albayrak vervangen. In de laatste minuut van de wedstrijd brak er een felle discussie los, vooral tussen de spelers van beide partijen over het welles of nietes van een penalty, maar de scheidsrechter velde een Salomonsoordeel en floot voor het einde van die discussie en de wedstrijd. SVL staat voorlopig met dat ene punt erbij alsnog op de achtste plaats, maar met nog drie wedstrijden voor de boeg is het hiermee nog niet gegarandeerd veilig gezien het puntenverschil met de concurrentie. Volgende wedstrijd is op 11 mei uit tegen de nummer 2 Sliedrecht. Opstelling: Geert-Willem Merkens – Roben Schenk – Kevin Leeuwen – Bastin Hofman (Tolga Albayrak) – Bart Bruijne – Walter Cremers – Alex van Eem – Selçuk Albayrak (Sjoerd Aalbertsen) – Mitchel de Vaal – Koen van Dijk – Willem Baaij. Thijs van de Pavert