SVL 1 - Zwaluwen 30 1

27 februari 2019 om 17:51 Sport/sport Deel je nieuws

dinsdag 26 februari 2019

De tegenstander in de districsbekerwedstrijd uit Hoorn speelt net als SVL in de 1e klasse en heeft daar al behoorlijk goed gepresteerd, dus zou het een serieuze match voor de Langbroekers kunnen worden.

SVL begon zonder Walter Cremers die nota bene de loting voor deze wedstrijd had verricht, Geert-Willem Merkens (skivakantie), Bart Bruijne (blessure) en Ali Alkan.

Bijgewoond door zo’n 175 voetballiefhebbers floot scheidsrechter Evers om precies 8.01  de wedstrijd in gang.

SVL begon de wedstrijd fanatiek en goed en al in de negende minuut kopte Koen van Dijk bijna de openingstreffer binnen, helaas ging de bal via de bovenkant van de lat over. Twee minuten later werd het 0-1 door een vooral door SVL-aanhangers betwist doelpunt omdat zowel de grensrechter als de scheidsrechter niet alleen een geval van buitenspel maar ook een handsbal van een Hoornaar onbestraft liet.

SVL liet zich er niet door van de wijs brengen en voetbalde prima  verder en Zwaluwen, gesterkt door de voorsprong, speelde misschien daardoor dat het een lieve lust was en leek de betere ploeg te worden ondanks dat SVL bij tijden fantastisch mooie aanvallen wist te creëren. Het werd een boeiende partij met hoogstaand voetbal en dat bleek in de tweede helft niet anders te zijn.

Nog leuker en spannender werd het toen Wouter van Hoof in de 48e minuut een vrije trap van zo’n twintig meter langs iedereen, inclusief de keeper, in de touwen schoot: 1-1.

Het goede spel bleef van beide kanten voortduren en de 175 toeschouwers hadden een geweldige voetbalavond. In de 64e minuut kwam Willem Baaij  Wouter van Hoof aflossen.

SVL speelde een van zijn betere wedstrijden en benadrukte dat door diverse keren mooie aanvallen op te zetten zoals in de 71e en 74e minuut toen het weer bijna raak was. De mannen uit Hoorn lieten zich ook niet onbetuigd en probeerden vaak gevaarlijk door te komen waar ze echter op een goed georganiseerde verdediging van SVL stuitten.

In de 80e minuut werd het pleit beslecht door een geweldige kopbal van Koen van Dijk 2-1.

Ondanks dat Zwaluwen alles of niks ging spelen bleef het bij die stand wat betekent dat SVL door dit knock-outsysteem door is naar de volgende ronde. Een compliment is hier zeker op zijn plaats.

De spelers waren: Paul Emons – Kevin van Leeuwen – Bastin Hofman – Danny Kuijer – Roben Schenk – Rik van leeuwen – Wouter van Hoof (Willem Baaij) – Alex van Eem – Mitchel de Vaal – Selçuk Albayrak – Koen van Dijk.

De loting voor de volgende ronde is woensdagmiddag 6 maart om 13:30 uur bij de KNV B in Zeist.