SVL – Sliedrecht 1 – 4

24 november 2018 om 19:17 Sport/sport Deel je nieuws

Zaterdag 24-11–2018

De wedstrijd van afgelopen zaterdag was op voorhand geen gemakkelijke klus.

Sliedrecht, de lijstaanvoerder van de zaterdag 1e klas C bleek in de wedstrijd tegen SVL de ware leider. Een goede ploeg waar SVL zeker in de eerste helft maar geen grip op kon krijgen. Hoewel de eerste kans voor SVL was, doordat Koen van Dijk een cornerbal van Ali Alkan naast kopte, was het eerste doelpunt  voor Sliedrecht: al in de 13e minuut werd het 0-1. Weliswaar door een fout in de Langbroekse defensie, maar toch. Toen in de 16e minuut een tweede treffer van Sliedrecht viel, ook door een slippertje van een SVL-speler, kon de hoop op een goed resultaat al opgeborgen worden, zeker gezien de vertoonde spelverhoudingen. Tot aan de rust kon SVL geen vuist meer maken en moest alles uit de kast gehaald worden om de 0-3 te voorkomen.

Net als bij de wedstrijd van een week geleden kwam er een ander SVL uit de kleedkamer. Preciezer en strijdvaardiger en dat dat resultaat oplevert bleek al na zes minuten toen Selçuk Albayrak een geweldig mooi schot op het vijandelijke doel losliet dat met een curve de keeper omzeilde: 1-2 en er was weer hoop. Die hoop werd twee minuten later echter de kop weer ingedrukt toen Sliedrecht de 1-3 liet aantekenen. Maar het spel van SVL verraadde dat men de moed nog niet opgegeven had, met af en toe goed combinatiespel en met alles wat ze in zich hadden streden ze voor elke meter. Willem Baaij werd diverse keren op links vrij gespeeld en met zijn snelheid kwamen er goede kansen al waren zijn voorzetten helaas niet al te nauwkeurig. Ook door het midden was er door de overmacht aan verdedigers geen doorkomen aan. In de 84e minuut maakte Sliedrecht aan alle illusies een eind door er de vierde in te schieten: 1-4.

Bij SVL werden geen spelers gewisseld, wel waren er twee gele kaarten; 1 voor Mitchel de Vaal en 1 voor Roben Schenk.

Door deze uitslag zakt SVL één plaats op de ranglijst en staat nu 8e..

Opstelling: Geert-Willem Merkens – Roben Schenk – Rik van Leeuwen – Bastin Hofman – Bart Bruijne – Walter Cremers – Koen van Dijk – Mitchel de Vaal – Selçuk Albayrak – Ali Alkan – _ Willem Baaij.

Volgende wedstrijd is 1 december uit bij en in Almkerk.