logo Calypso Filmhuis
logo Calypso Filmhuis André van Zwieten

Filmhuis Calypso middagfilms met max. 35 personen

5 december 2021 om 17:48 Lokaal Deel je nieuws

Filmhuis Calypso Mijn vader is een vliegtuig

Eva heeft alles: een gezin, een succesvol bedrijf en het huis van haar dromen. Maar als haar moeder plotseling overlijdt, ontdekt ze dat haar leven bestaat uit leugens en geheimen. Ze wordt angstig en begint de grip op de werkelijkheid te verliezen. Als ze besluit haar vader te bezoeken die al meer dan dertig jaar in een psychiatrische inrichting verblijft, blijkt dat het begin van een onthutsende ontdekkingstocht naar het verleden.

Antoinette Beumer verfilmde met dit psychologische drama haar eigen, gelijknamige bestseller uit 2018. Een film over wanneer waanzin de werkelijkheid overtreft. Elise Schaap speelt een prachtig gelaagde hoofdrol. De film was de openingsfilm van het afgelopen Nederlandse Filmfestival.

Dinsdag 14 december 14.00 uur. Max. 35 bezoekers. Geen pauze. Wel een coronacheck. Graag een kwartier van tevoren aanwezig.
Reserveren verplicht via kaartverkoop@calypsotheater.nl of bij Van Ginkel Muziek.

Filmhuis Calypso Benedetta

Aan het einde van de zeventiende eeuw sluit Benedetta Carlini zich aan bij het klooster in Pescia, Toscane. Al vanaf jonge leeftijd beleeft de knappe non religieuze visioenen en is ze schijnbaar in staat om wonderen te verrichten. Haar invloed op het leven in het klooster is dan ook groot. Terwijl de pest het land teistert, besluit de Kerk onderzoek te doen naar Benedetta’s claims, om te ontdekken of de non mogelijk meer geheimen heeft dan zij doet voorkomen.

Benedetta is de nieuwe, controversiële film van Paul Verhoeven. De film deed tijdens het filmfestival van Cannes afgelopen jaar veel stof opwaaien. Maar hoewel de film over een lesbische non gaat en Verhoeven de wellustige details van het verhaal niet uit de weg gaat, is Benedetta toch vooral een smakelijk historisch drama. De film gaat uiteindelijk over de geloofwaardige interne strijd van een historisch persoon, fantastisch gespeeld door de Belgisch-France actrice Virginie Efira, die met deze film eindelijk haar grote doorbraak maakt.

Vrijdag 17 en dinsdag 21 december 14.00 uur. Max. 35 bezoekers. Er is een coronacheck. Graag een kwartier van tevoren aanwezig.
Reserveren verplicht via kaartverkoop@calypsotheater.nl of bij Van Ginkel Muziek.

Ook nogmaals The Father op 9 en 15 december om 14.00 uur, indien er nog kaaarten zijn.

advertentie
advertentie