voor de kijkers: links Margreet van den Heuvel  rechts Jolien van Vliet
voor de kijkers: links Margreet van den Heuvel rechts Jolien van Vliet Anita Dekker Voerman

Runningtherapie in Wijk bij Duurstede.

1 december 2021 om 11:15 Lokaal Deel je nieuws

In september 2021 zijn Jolien van Vliet en Margreet van den Heuvel gestart met het aanbieden van runningtherapie in Wijk bij Duurstede.

Runningtherapie is het inzetten van bewegen en hardlopen in de natuur om je mentaal beter te voelen. Wetenschappelijk is bewezen dat hardlopen in de natuur een positief effect heeft op diverse mentale klachten zoals stress, somberheid en angsten. Dit staat zelfs in de richtlijnen die huisartsen gebruiken bij mensen met psychische klachten.

Als opgeleid runningtherapeut begeleid je mensen die (om wat voor reden dan ook)  zelfstandig minder makkelijk in beweging komen, dat kan vanwege psychische maar ook lichamelijke klachten zijn. Je geeft begeleiding bij het bewegen en hardlopen op een verantwoorde manier en daarnaast maak je gebruik van diverse werkvormen in de natuur. Runningtherapie is heel laagdrempelig en je hoeft niet heel sportief te zijn of ervaring te hebben met hardlopen om hiermee te starten.

Na een vrijblijvende kennismaking kun je bepalen of runningtherapie iets voor jou is. Als dat zo is, maken we samen een plan en bespreken we in hoeveel sessies je geholpen kunt worden.

Daarnaast start er in januari een runningtherapiegroep in Wijk bij Duurstede. In 10 wekelijkse sessies ga je ervaren wat het effect van bewegen en hardlopen in de natuur is op je mentale gezondheid. De sessies vinden plaats in een natuurgebied in de omgeving van Wijk bij Duurstede. Heb je interesse? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op.

www.runningtherapieheuvelrug.nl

advertentie
advertentie