Harry, vrijwilliger bij De Wijkse Moestuin
Harry, vrijwilliger bij De Wijkse Moestuin Harry

Mensen maken Wijk bij Duurstede voedselrijker

3 oktober 2021 om 21:04 Lokaal Deel je nieuws

“Waarom ik vrijwilliger ben bij De Wijkse Moestuin? Gewoon omdat je lekker buiten bezig bent met mensen met hetzelfde doel en omdat het gezellig is.” Harry is oogstaandeelhouder en vrijwilliger bij De Wijkse Moestuin. 

“Het begon allemaal met een (zeer) klein stukje tuin dat ik als moestuin ging gebruiken. Dan ga je dingen lezen over groente- en fruitteelt. En besef je dat het ook anders kan. Het concept van De Wijkse Moestuin sprak ons erg aan: zelf oogsten, vers van het land direct op je bord en vooral zonder verpakking. Dus zijn we eerst gestart als oogstgenoot, een paar keer meegedaan op een meewerkdag op de moestuin. En door de gezelligheid op die dagen, werd ik steeds enthousiaster en heb ik besloten om structureel te gaan meewerken.”

Wil je meer weten over het vrijwilligerswerk van Harry? Lees het hele interview op www.groendoetgoedinwijk.nl en doe mee met de vrijwilligersproeverij op zaterdag 9 oktober bij vier groene organisaties in Wijk bij Duurstede.

We starten om 10.30 uur bij VNMW-IVN in de Heemtuin aan de Hoge Hoffweg en gaan daarna op de fiets of lopend naar Kinderboerderij De Vliert, daarna naar De Wijkse Moestuin en eindigen rond 15.30 uur bij het Wijkse Voedselbos van Natuurlijk heel leuk. Graag vooraf aanmelden via de website www.groendoetgoedinwijk.nl.

Voor informatie over de vrijwilligersproeverij kunnen geïnteresseerden terecht op de website, maar mailen kan natuurlijk ook naar info@natuurlijkheelleuk.nl 

advertentie
advertentie