Femke Wiersma
Femke Wiersma BBB

Femke Wiersma op bezoek

1 september 2021 om 11:10 Lokaal Deel je nieuws

De nummer 2 op de kieslijst van Boer Burger Beweging was dinsdagavond op bezoek bij de ledenvergadering van Duurstede voor Democratie. Femke Wiersma is beleidsmedewerker van de 2e kamerfractie, en doet de debatvoorbereiding van Caroline van der Plas. De partij heeft een programma wat voor Wijk bij Duurstede goed uitpakt.

In de peilingen doet BBB het prima, dus als er nu verkiezingen waren kwam Femke zeker in de 2e kamer. Omdat die middag de formatie was mislukt vroegen we dus of ze nieuwe verkiezingen zag zitten. Daar hoefde ze niet lang over na te denken: ”Ja!”

Ze vertelde dat Nederland wel veel eten exporteert, maar ook importeert. Daarom kan Nederland maar net in de eigen vraag naar eten voorzien. We wonen op vruchtbare grond, die voor een groeiende wereldbevolking van belang is voor de voedselvoorziening. Daarom is ze tegen grote zonnevelden aanleggen op landbouwgrond. In plaats van windturbines en zonnevelden is BBB voorstander van kernenergie. Dat neemt weinig ruimte in beslag en zorgt voor stroom als je het nodig hebt, niet alleen als het waait.

BBB wil een stabiel, langjarig en betrouwbaar plattelandsbeleid met een looptijd van tientallen jaren waarin is vastgelegd wie welke ruimte krijgt in Nederland. Een stabiel beleid voorkomt elke vier jaar nieuwe regelgeving in de waan van de dag. In Wijk bij Duurstede leven we al meer dan 700 jaar van agrarische productie in evenwicht met de natuur. 700 Jaar is behoorlijk duurzaam.

Femke wil cultuursubsidies evenredig verdelen over het hele land. Wijk bij Duurstede krijgt niks hiervoor, terwijl de grote steden miljoenen aan belastinggeld voor cultuur ontvangen. BBB wil meer toezicht op de eerlijke verdeling van subsidies voor culturele instellingen buiten de grote steden. Plattelandscultuur is ook cultuur. Theater Calypso moeten we in Wijk uit de OZB belasting betalen. Ons cultuurgeld gaat naar Utrecht als het ware.

We hadden niet genoeg tijd om het hele BBB programma te bespreken. Dat is jammer omdat er erg veel overeenkomst is met het DvD programma. We zullen haar dus vaker moeten uitnodigen.

advertentie
advertentie