Filmhuis 10 jaar

29 augustus 2021 om 13:35 Lokaal Deel je nieuws

Filmhuis bestaat 10 jaar!

Het Filmhuis van Calypso bestaat dit jaar in september 10 jaar. Opgericht door een enthousiaste groep filmliefhebbers groeide het filmhuis uit tot een begrip in Wijk bij Duurstede en zelfs ver daarbuiten. In die 10 jaar zijn meer dan 300 films gedraaid in de theaterzaal waren de laatste jaren gemiddeld meer dan 80 stoelen bezet waren en we regelmatig ook een uitverkocht theater hadden. Dit alles voor de coronacrisis natuurlijk. Inmiddels staan er 432 filmfans op de mailinglijst. Zij krijgen ongeveer 5 dagen voor de filmvertoning een uitgebreide introductie van de film die komen gaat.

Door coronamaatregelen draait Calypso helaas nu 2 voorstellingen met een beperkte zaalbezetting op een avond. We hopen  dat we binnenkort weer naar de oude situatie kunnen teruggaan en weer volle zalen kunnen trekken met 3 - 4 films per maand op de dinsdag- of donderdagavond.

De filmhuisfilms worden zorgvuldig uitgezocht op kwaliteit en diversiteit, films die ontroeren, verbazen en verrassen of je een kijk geven op een andere wereld. Vaak zijn dat Oscar- of Gouden Palmwinnaars. Het komt vaak voor dat we prijswinnaars draaien nog voor de nominatie en de uitslag. Maar we hebben ook een neus voor de kleine films die niet zoveel publiciteit krijgen. Het zijn vaak pareltjes van films die eigenlijk niet mogen worden gemist door de filmliefhebber.

Graag gaan we door op de ingeslagen weg; mooie en bijzondere films in Calypso draaien.  We hopen u binnenkort te zien in het Filmhuis. Houd onze aankondigingen in Wijks Nieuws/Dit is Wijk in de gaten.

advertentie
advertentie