nieuwe vrijwilligers verbonden buurt
nieuwe vrijwilligers verbonden buurt eigen foto

Verbonden Buurt gaat door! 20 nieuwe vrijwilligers krijgen certificaat

25 juni 2021 om 15:32 Lokaal Deel je nieuws

Verbonden Buurt is anderhalf jaar geleden begonnen in een tijd dat er veel activiteiten, vrijwilligers en organisaties actief waren; voor iedereen die zich eenzaam voelt, terwijl dat niet nodig zou moeten zijn. Eenzaamheid hoort bij het leven, maar voor de mensen die last hebben van deze gevoelens en om wat voor reden dan ook niet willen, durven of kunnen is er Verbonden Buurt. Door corona zijn ook een hoop van deze activiteiten stil gezet, waardoor de vragen zijn toegenomen.

Inmiddels zijn we er voor iedereen die actiever deel wilt nemen aan de Wijkse samenleving. Voor het praatje, voor kleine hulpvragen maar natuurlijk ook voor die extra ondersteuning wanneer de eenzaamheid te veel wordt. Elke vraag is uniek, samen kijken we wat er nodig is.

Afgelopen mei en juni waren er weer twee trainingen, waar 20 nieuwe vrijwilligers zijn opgeleid om andere inwoners van de gemeente te ondersteunen. Inmiddels zijn er 50 vrijwilligers actief in onze gemeente voor Verbonden Buurt. Wat vorig jaar nog een droom was kunnen we nu realiseren: 7 burenteams die zich inzetten om hun kwetsbare buurtbewoners te ondersteunen. Door te verbinden met de al actieve organisaties kunnen we er samen voor zorgen dat niemand zich alleen hoeft te voelen of met vragen blijft zitten. Elke buurt of dorpskern heeft nu een groep van 4-9 vrijwilligers.

Heeft u behoefte aan een luisterend oor? Of dat iemand met u meedenkt? Stuur dan een mail naar verbondenbuurt@stichting-binding.nl. Samen kijken we dan naar wat mogelijk is.

Wilt u ook een Goede Buur of een Verbonden Buurt vrijwilliger worden?
Goede Buren zetten zich in als bijvoorbeeld een luisterend oor, koffiemaatje, wandelmaatje, rolstoelduwer of kijken samen televisie, doen samen boodschappen, etc.

De Verbonden Buurt vrijwilliger is een Goede Buur die de training gevolgd heeft en daardoor samen met de vrager op zoek gaat naar wat nodig is om weer actief deel te nemen aan de Wijkse samenleving. Voor meer informatie: 0343-473070 (Laura en/of Gerda) of via de mail verbondenbuurt@stichting-binding.nl

advertentie
advertentie