banner Maatschappelijke stage
banner Maatschappelijke stage Revius Wijk

Maatschappelijke stage in COVID-19 tijd

13 april 2021 om 12:42 Lokaal Deel je nieuws

Brugklasleerlingen van Revius Wijk doen dit jaar alweer voor de 14e keer mee aan de maatschappelijke stage: De Jeugd van Tegenwoordig. Dit jaar anders dan anders want COVID-19 maakt de stage ingewikkeld. De leerlingen kunnen niet naar instellingen zoals het E&E gasthuis of de Voedselbank toe of op pad met de Vereniging Natuur & Milieu.

Creatieve docenten als Karlijn Zinken (beeldende vorming) en Eva Breunesse (Frans) bedachten vorig jaar al dat de maatschappelijke stage ook ‘klein’ kan worden uitgevoerd, immers de basis is en blijft: iets doen voor een ander.

De opdracht aan de leerlingen luidt: 

Tijdens de maatschappelijke stage zet je je in om iets goeds te doen voor een ander. Door de coronacrisis is dit misschien wel belangrijker dan ooit! Iedereen kan iets doen om een ander te helpen, zich beter te laten voelen of op te vrolijken. Jij gaat zelf een actie bedenken en uitvoeren waarin je iets goeds doet voor een ander! Je legt dit vast met foto’s of video zodat we kunnen zien wat je hebt gedaan.

In februari organiseerde jongerenorganisatie Young Impact de kick-off van de maatschappelijke stage. Leerlingen kunnen het eindresultaat van hun stage (een foto of video) uploaden op het social media account van Young Impact om zo hun bijdrage breed te delen en anderen te inspireren. Young Impact helpt jongeren de wereld te verbeteren op een manier die bij hen past.

Laten we hopen dat de weersomstandigheden goed zijn, want leerlingen hebben diverse leuke ideeën die we in de week van 19 april in Wijk bij Duurstede en omgeving vast gaan opmerken! Het gaat immers om 180 leerlingen die aan de slag gaan!

advertentie
advertentie