Jonge aanplant in Wijks Voedselbos
Jonge aanplant in Wijks Voedselbos Natuurlijk heel leuk

Kweek je eigen boom!

12 maart 2021 om 15:31 Lokaal Deel je nieuws

Vanaf woensdag 17 maart, boomplantdag, starten VNMW en Natuurlijk heel leuk de actie ‘Kweek je eigen boom’. Deze actie richt zich specifiek op kinderen om hen te stimuleren om zelf aan de slag te gaan met het kweken van een boom. Met behulp van basismateriaal (kweektak, aarde, pot en naambordje) kunnen de kinderen in hun eigen huis, tuin of balkon aan de slag.

Op veel scholen wordt in het kader van boomplantdag aandacht besteed aan bomen. Maar vanwege Coronamaatregelen is het fysieke aanplanten van bomen tijdens de nationale boomplantdag verzet naar het najaar. Dus daarom nu eerst zelf opkweken om dan in het najaar met z’n allen de nieuwe bomen en struiken gaan planten op 10 november. Zet maar alvast in de agenda.

Wil je ook zo’n pakket met basismateriaal voor kind of kleinkind? Bestel deze dan vóór 31 maart 2021 via info@natuurlijkheelleuk.nl Het pakketje is op maandag 5 april op te halen bij het Wijkse voedselbos van Natuurlijk heel leuk aan de Langbroekseweg 4a. Informatie over het tijdslot voor het ophalen volgt na aanmelding.

Meer weten over de natuuractiviteiten die VNMW en Natuurlijk heel leuk dit jaar organiseren voor de kinderen van Wijk bij Duurstede, Cothen en Langbroek? Kijk op de jaarkalender op www.groendoetgoedinwijk.nl of volg ons op Facebook/groendoetgoedinwijk en Instagram/groendoetgoedinwijk.

advertentie
advertentie