Wijkse windmolens; Iedereen boos

14 januari 2021 om 16:15 Lokaal Deel je nieuws

Het kan niemand ontgaan zijn dat windmolens de gemoederen bezig houden in Wijk bij Duurstede. De emoties lopen hoog op. Een conclusie die iedereen kan trekken is deze: Windmolens zaaien tweespalt in onze Wijkse samenleving. In alle commotie lijkt er iets op de achtergrond te raken wat wel aandacht zou verdienen; De windmolenplannen aan het Amsterdam-Rijnkanaal. Dat er tot maart 2022 geen windmolens daar komen zegt niks over de toekomst. De plannen staan in de koelkast, maar worden daar na die datum zo uit getrokken. En dan kan de bouw in 2022 wellicht al beginnen.

Al meer dan een jaar zijn er alweer contacten met de gemeente en Eneco over het plaatsen van 5 windmolens op Wijks terrein. De gemeenteraad gaat in februari al besluiten over de regionale afspraken, waar ook deze windmolens in staan. Wat gebeurt er als dat besluit er is? Kunnen de projectplanners dan vast beginnen zodat in mei 2022 de schop de grond in kan?

Duurstede voor Democratie wil dat de gemeente hier helder over is. Door bijvoorbeeld te laten zien waar het over gaat. En dat deze raad niet in haar laatste jaar over het graf heen regeert. Er is een referendum met eerlijke voorlichting beloofd. Waar blijft dat?

advertentie
advertentie