Een 'geslaagde' begeleider tekent zijn diploma
Een 'geslaagde' begeleider tekent zijn diploma Ineke Moorthaemer

Leerlingenraad Revius Wijk neemt afscheid van onvergetelijke begeleider

23 september 2020 om 11:12 Sport Deel je nieuws

Philip Korff de Gidts neemt  na 42 jaar afscheid van zijn geliefde leerlingenraad. Hij heeft daarvan 27 jaar op Revius Wijk de begeleiding van deze jong vertegenwoordigers op zich genomen. Restaurant De Jonge Graaf in Cothen opende speciaal voor hem de deuren en de leden van de raad trakteerden hem op een welverdiend afscheidsdiner.

 

Hechte club

 

Hoe kan je zo lang een bestuursclub voor jong volwassenen begeleiden? Simpel voor een begeleider als Philip. Geloof in zijn leerlingen! Hen op weg helpen om mee te denken en mee te beslissen over hun eigen omgeving, is niet moeilijk. Ze zijn immers met meer en hebben de ervaring als leerling binnen het Revius. Hij neemt hun mening serieus. Verder zorg je voor een ruimte, een kopje thee, een gevulde agenda en een luisterend oor. Door deze omgeving aan te bieden, krijg je al snel een hechte en trouwe groep. Veel ‘raders’ zitten jaren in de raad. Startend in de brugklas en doorgroeiend tot bestuurslid. De gekozen voorzitters van de raad zijn vaak jaren later nog in beeld als Philip hun hulp ergens voor nodig heeft. 

Al die tijd heeft hij tieners kennis laten maken met de volwassen wereld. Via de gemeenteraad, een gesprek met de burgemeester en elke maand door een gesprek tussen het bestuur en de directeur. Wil je iets voor je medeleerlingen betekenen, dan moet je actie ondernemen! Dat geldt voor feesten, maar zeker voor de meer onzichtbare zaken.

 

42 voorzitters klaargestoomd 

 

En nu blijkt na 42 jaar het cirkeltje rond te zijn. De laatste voorzitter is een dochter van een eerdere voorzitter! Generaties zijn de revue gepasseerd, maar dat maakt voor Philip niks uit. Hij begeleidt met de universele boodschap, dat iedereen meetelt en mee mag doen. Tijdens zijn afscheid gaf hij de ‘raders’ nog een laatste les mee. Probeer netwerkorganisaties om je heen te creëren! Wie kan me helpen? Verbinding maakt je sterker. 

En die verbindende kracht dendert door, ook na zijn afscheid. 

 

advertentie
advertentie