Filmhuis Calypso Les Miserables

28 juni 2020 om 19:11 Film Deel je nieuws

Filmhuis Calpso Les Misérables

In Montfermeil, een voorstad van Parijs, speelde een deel van Victor Hugo’s negentiende-eeuwse klassieker Les Misérables zich af. In 2005 sloeg hier na politiegeweld de vlam in de pan en ontstonden rellen die zich zouden verspreiden over banlieues in heel Frankrijk. In het huidige Parijs lopen de spanningen opnieuw hoog op wanneer politieagent Stéphane zich van de Franse provincie laat overplaatsen naar de grote stad. Tijdens zijn eerste dag als handhaver in het rumoerige district beleeft hij een vuurdoop van jewelste, met twee collega’s die er zo hun eigen methodes op nahouden.

In zijn speelfilmdebuut laat Ly de spanningen hoog oplopen in Les Bosquets, een wijk vol armoedige flats en raciale ongelijkheid. Het is de plek waar de regisseur zelf opgroeide en eerder een documentaire maakte over de rellen in 2005. Een uiterst actuele film over ontspoord politiegeweld in de straten van Parijs. De film was dit jaar de Franse inzending voor de Oscars.

Deze film wordt vertoond op vrijdag 3 jui om 18.30 uur. Kaarten uitsluitend na reservering via www.calypsotheater.nl of 0343 591030.

advertentie
advertentie