Lions Levefanum eendjes gaan op Koningsdag weer racen op de Kromme Rijn.

21 maart 2018 om 10:55 lokaal Deel je nieuws

Lions Levefanum organiseert dit jaar haar vijfde eendjesrace voor het goede doel. Jolien Netjes, commissie voorzitter van Lions Levefanum, geeft aan dat we dit jaar opnieuw 5.000 plastic eendjes te water willen laten op de Kromme Rijn. De race vindt plaats op Koningsdag 27 April, start race 14.00 uur bij de brug bij het Walplantsoen. De start, waarbij de burgemeester het startschot geeft, is altijd een fascinerend gezicht. De finish is bij de brug op Nieuweweg. De raceduur is afhankelijk van de snelheid van de stroming. De SeaLions (zeeverkenners)  zullen de eendjesrace begeleiden en zich ervan verzekeren dat alle eendjes weer op het droge komen.

Loterij

Op elk eendje staat een nummer dat correspondeert met het nummer op het verkochte lot. De loten worden verkocht voor 2 euro per lot. De eerst aankomende 50 eendjes krijgen een mooie prijs. Hoofdprijzen zijn er in de vorm van een hippe Union Curb stadsfiets (geschonken door Bike totaal van den Berg fietsen) en enkele aantrekkelijke schoenenbonnen (geschonken door de schoenenwinkel Munnichs). De resterende mooie prijzen zijn geschonken door diverse restaurants, bedrijven en middenstand uit de gemeente Wijk bij Duurstede.

De verkoop van de loten is reeds gestart. Loten worden verkocht door een aantal  (sport)verenigingen. Daarnaast zijn loten ook te koop bij de VVV op de Markt en bij Boez in de Klooster Leuterstraat. Ook leden van Lions Levefanum zullen loten verkopen op de weekmarkt en op de ochtend van Koningsdag op 27 April.

Goede doelen Eendjesrace

Verenigingen

Het Lions levefanum goede doelen initiatief wordt door diverse verenigingen in Wijk bij Duurstede ondersteund. Deze verenigingen mogen per verkocht lot 1 euro houden voor eigen doelen.  Men behoeft alleen de loten te verkopen; de organisatie van de loterij, de prijzen en de eendjesrace op de Kromme Rijn, worden door Lions Levefanum geregeld. Diverse verenigingen zijn reeds aangesloten, mocht uw vereniging dit initiatief ook willen benutten dan kan u contact opnemen met Lions Levefanum via levefanum@lions.nl

Goede doelen Lions Levefanum

Van de  opbrengst organiseert Lions Levefanum, opnieuw voor ouderen uit onze gemeente, een gezellige middag met samenzang en winterdiner. Deze activiteit die in januari word gehouden, brengt zoveel enthousiasme teweeg bij deelnemers dat deze nu jaarlijks wordt herhaald. Met de opbrengst van de vorige Eendjesrace loterij hebben we afgelopen januari 90 ouderen uit Wijk bij Duurstede een fantastische middag bezorgd. Daarnaast wordt een deel van de opbrengst gereserveerd voor het verschaffen van Sinterklaas cadeaus aan gezinnen waar dit niet een vanzelfsprekendheid is. 

Lions Levefanum hoopt op uw enthousiaste medewerking.
En dat u de jeugd van verenigingen en Lions leden, die loten komen aanbieden, wilt steunen door een gulle bijdrage.

Op de site www.levefanum.lions.nl/eendjesrace zullen de opzet, het goede doel en na afloop van de race, de winnende nummers worden vermeld.

advertentie
advertentie