We gaan weer open
We gaan weer open de Bibliotheek Z-O-U-T

We zijn weer open!

28 mei 2020 om 13:03 Maatschappelijk Deel je nieuws

Velen -waaronder zeker ook wijzelf- verheugden zich op de heropening van de Bibliotheek Z-O-U-T. Afgelopen periode zijn enkele vestigingen gedeeltelijk opengegaan. Dit is met hulp van bezoekers en medewerkers zeer goed verlopen. Mede daarom kunnen we de volgende stap zetten: Vanaf begin juni gaan praktisch alle vestigingen tenminste een dag in de week open.

Het openstellen van een vestiging levert soms behoorlijke uitdagingen op. Niet alleen doordat we huisvesting -en dus ook bezoekersaantallen- delen met anderen, ook zaken als krappe trappenhuizen, smalle gangen en personele bezetting moet geregeld worden. Zelfservice is nu nog niet mogelijk en om alles in goed te laten verlopen, zetten we extra personeel in. Ook heeft iedere vestiging zijn eigen bijzonderheden. In Driebergen bijvoorbeeld is het in het trappenhuis lastig om voldoende onderlinge afstand te bewaren. Dit lossen wij op middels een soort verkeerslicht waardoor bezoekersstromen om-en-om naar binnen of naar buiten kunnen. Maatwerk dus. We zijn er dan ook best trots op dat we vanaf juni met tenminste een dag per week in bijna ieder dorp weer opengaan.

Kijk voor het actuele overzicht van de openingstijden op onze website, www.bibliotheekzout.nl.

Openingstijden vanaf 1 juni:

Amerongen: donderdag van 10:00 tot 17:00 uur. Doorn: maandag én vrijdag van 10:00 tot 17:00 uur. Driebergen (vanaf 9 juni): dinsdag én vrijdag van 10:00 tot 17:00 uur, senioren zijn een uurtje eerder al welkom, van 09:00 tot 10:00 uur.  Leersum & Maarn: woensdag van 10:00 tot 17:00 uur.

Cothen: maandag én woensdag van 15:00 tot 17:00 uur. Wijk bij Duurstede: dinsdag van 13:00 tot 18:00 uur en zaterdag van 10:00 tot 14:00 uur.

De vestigingen in Langbroek en Maarsbergen blijven voorlopig gesloten. Het coronavirus -en dus ook de maatregelen hiertegen- is onvoorspelbaar gebleken. Daarom kunnen de tijden en richtlijnen aangepast worden. Controleer dan ook altijd voor een bezoek onze website voor de meest actuele informatie.

advertentie
advertentie