Kerkdiensten in Grote Kerk

19 maart 2020 om 14:55 Maatschappelijk Deel je nieuws

Het corona-virus krijgt ook de kerken in zijn greep. Met ingang van zondag 15 maart zijn alle kerkdiensten in de Grote Kerk te Wijk bij Duurstede afgelast. Ook verdere kerkelijke activiteiten vinden geen doorgang. De Hervormde gemeente en de Protestantse gemeente zijn beide bezig met het ontwikkelen van plannen om tot een alternatieve invulling van de diensten te komen.

De Hervormde gemeente zal met ingang van zondag 22 maart diensten houden op de gewone kerktijden, maar zonder kerkgangers. De diensten worden uitgezonden via www.kerkomroep.nl en zijn voor iedereen te beluisteren. Mogelijk komt er ook een video van de diensten beschikbaar. Berichten daarover zijn te vinden op de website van de Hervormde gemeente: www.hgwbd.nl.

De Protestantse gemeente verwijst vooralsnog naar de meditaties die vanuit de landelijke kerk op TV worden aangeboden. Die worden op ’s zondags om 9.20 uur uitgezonden op NPO2. Verder wordt gewerkt aan een aanvullend aanbod en een nieuwsbrief voor gemeenteleden en andere belangstellenden. Berichtgeving verschijnt op www.protestantsegemeentewijkbijduurstede.nl.

De predikanten van beide gemeenten zijn beschikbaar voor pastorale hulp. Vanuit de Protestantse gemeente ds. J.G. Offringa (tel.: 0318 542979). Vanuit de Hervormde gemeente ds. L. Wüllschleger (tel.: 0343 701039).

advertentie
advertentie