Cantorij De Vier Evangelisten
Cantorij De Vier Evangelisten niet bekend

Choral Evensong met Cantorij De Vier Evangelisten

26 juni 2019 om 21:37 lokaal Deel je nieuws

Op zondagmiddag 7 juli zal er in de Grote kerk van Wijk bij Duurstede weer een Choral Evensong worden gehouden. Het koor dat aan deze Evensong meewerkt, is Cantorij ‘De Vier Evangelisten’ uit Den Haag. Dit koor staat onder leiding van dirigent André Vis.

Liturg tijdens deze viering is ds. Jan Offringa en het orgel wordt bespeeld door Sander Booij. Er zal muziek worden uitgevoerd van o.a.: Attwood, Clucas, Weelkes en Harris. 

Daarnaast zullen er gezamenlijk ook enkele hymnes worden gezongen.

Op 21 februari 2016 zong de cantorij voor de eerste maal tijdens een viering in de Onze Lieve Vrouw Hemelvaartkerk in Den Haag. Sindsdien heeft deze enthousiaste groep zangers al een flink aantal maal van zich laten horen. Veelal zingt de cantorij muziek waarin het volk kan anticiperen, maar er wordt ook gekozen voor (a capella) motetten van componisten zoals Scarlatti, Eccard, Van Nuffel, Parry, Miskinis, Chilcott, Stanford, Rutter en soms zelfs muziek van eigen hand. Vorig jaar zong de cantorij ook al een Choral Evensong in de Grote kerk. 

 

De viering begint om 16:00 uur en is vrij toegankelijk. De organisatie ervan brengt kosten met zich mee en daarom is er bij de uitgang een collecte. Van harte welkom om u een klein uur te laven aan prachtige liturgie en muziek! 

advertentie
advertentie