De Jonge Rembrandt
De Jonge Rembrandt openbaar

Workshop Wijks Atelier Rembrandt en Glas in Lood en Tiffany

19 februari 2019 om 19:04 lokaal Deel je nieuws

Het Wijks Atelier biedt op zaterdag 9 maart 2019 een workshop “ Rembrandt schilderen” door Nico Heilijgers in aansluiting op de masterclass op de site van het project Rembrandt. Tegenstelling tot wat eerder werd gemeld zullen de geschilderde paneeltjes van De Jonge Rembrandt en de resultaten van deze workshop door het Wijks Atelier worden geëxposeerd.

In de workshop “Rembrandt” begeleidt Nico Heilijgers, zelf een landelijk bekende schilder die gebruik maakt van de oude schilderstechnieken, het schilderen en of tekenen van een kopie van een “Rembrandt”. Het is een workshop voor beginners en gevorderden. Liefhebbers van de kunst van Rembrandt kunnen elk op hun eigen niveau aansluiten.

Nico heeft al eerder laten zien ( tijdens de presentatie van het boek over Dirck van Babuuren)  dat hij met zijn achtergrond cursisten uitstekend kan begeleiden naar een goed schilderwerk of mooie tekening. De resultaten zullen gepresenteerd worden tijdens de expositie van De Jonge Rembrandt samen met kopieën van De Jonge Rembrandt die door andere amateurschilders zijn gemaakt.

Zaterdag 16 maart 2019 geeft Hella Biemans een workshop Glas in lood en Tiffany. Het bijzondere van deze workshop is er tijdens een bijeenkomst een compleet product gemaakt kan worden. Er moet door de cursist wel een keuze gemaakt worden voor Glas in lood of Tiffany.

Informatie en schrijving www.wijksatelier.nl

advertentie
advertentie