De Jonge Rembrandt
De Jonge Rembrandt openbaar

Project Rembrandt ook in het Wijks Atelier.

18 februari 2019 om 10:22 lokaal Deel je nieuws

Dit jaar is het 350 jaar geleden dat Rembrandt overleed.

Deze gebeurtenis krijgt veel aandacht door werk van hem te tonen in de musea, activiteiten in het Rijksmuseum en op de TV op zondagavond met het programma: Wie wordt de meesterschilder. Een wedstrijd waarin amateurschilders strijden om deze titel.

Amateurschilders kunnen ook een werk maken in de geest van Rembrandt en daarvan een foto opsturen. Je maakt dan de kans dat je mag exposeren in het Rijksmuseum deze zomer.

Verder wordt er wekelijks via www.projectrembrandt.nl een masterclass gegeven, waarin stap voor stap de schildertechniek uit de 17e eeuw wordt uitgelegd.

Het betreft het zelfportret van de jonge Rembrandt geschilderd op een paneel met de juiste afmetingen van 22,6 x 18,7 cm

Het Wijksatelier haakt aan bij dit project en geeft er op een eigen manier vorm aan. Iedereen die een paneeltje schildert via de digitale masterclass kan zijn paneeltje inleveren bij het Wijks Atelier in het Feuniksgebouw, Walplantsoen 14. Bij het Wijks Atelier wordt een expositie georganiseerd van al deze "Jonge Rembrandts". Het zal een lust voor het oog worden.

Het werk moet voor 1 april 2019 worden ingeleverd.

Natuurlijk kan ook meegedaan worden met het landelijke project met hetzelfde werk. De regels staan op de website.

Informatie: jvantilburg@euronet.nl

 

advertentie
advertentie