Een professional vertelt over zijn vak
Een professional vertelt over zijn vak Mylene van Riemsdijk

Gastsprekers voor havo- en vwo-leerlingen van Revius Wijk

9 november 2018 om 12:26 lokaal Deel je nieuws

De week van 5 november jl. stond voor leerlingen van havo en vwo 3 in het teken van gastlessen. Door middel van gastlessen maakten zij kennis met de beroepen waarin zij wellicht in de toekomst zelf werkzaam zijn en krijgen ze een beter beeld van wat een beroep in kan houden. In het kader van dit zogenaamde Werk Oriëntatie Project (WOP) werden voor hen in samenwerking met Wijk in Bedrijf beroepsbeoefenaars uit de vier sectoren economie, techniek, cultuur en zorg/welzijn uitgenodigd. Zij hebben vol enthousiasme hun kennis, maar vooral hun bevlogenheid gedeeld met de leerlingen.

Zo konden leerlingen werken aan een nieuw concept van bedenken tot creëren. Wat komt daar allemaal bij kijken? Welk logo maak je, hoe ziet het concept eruit en voor wie is het bedoeld?

Bij de sector economie leerden leerlingen alle verschillende facetten van de economie kennen; zowel de commerciële- als de financiële kant. En ze leerden ook dat je binnen de sportwereld met economie aan de gang kunt. Een bijzondere ontmoeting was er met ervaringsdeskundigen uit de wereld van de (gehandicapten)zorg. Hoeveel mensen staan er om (licht) verstandelijk beperkten heen om hun leven plezierig te maken? Binnen de techniek is getoond hoe toekomstgericht deze sector is, welke nieuwe snufjes er allemaal ingezet worden om het leven makkelijker en aangenamer te maken. En zeker ook het belang van ‘out of the box’ denken zonder altijd een technische achtergrond te hoeven hebben. Durf, sociale vaardigheid en creativiteit komen ook bij deze sector aan bod.

Kortom, een week waarin leerlingen echt concreet kennis maakten met het bedrijfsleven! Komend kalenderjaar volgen voor deze leerlingen de bedrijfsbezoeken. Voor leerlingen van vmbo-tl geldt dat zij in het kader van hun oriëntatie op het werkende leven binnenkort starten met speeddates en daarna een snuffelstage zullen doorlopen.

advertentie
advertentie