Laatste avond rondleiding Steenfabriek Bosscherwaarden 2022!
Laatste avond rondleiding Steenfabriek Bosscherwaarden 2022! J M Bas

Laatste avond rondleiding Steenfabriek Bosscherwaarden 2022!

woensdag 24 augustus 2022 19:30 t/m 21:00

Het late avondlicht over de Lek. Het silhouet van de hijskraan waarmee antraciet uit een schip werd gehaald. De fascinerende wandeling door de grote ringoven waar decennia lang stenen werden gebakken en die inmiddels een rijksmonument is. En natuurlijk de schaduw van de veertig meter hoge schoorsteen over het terrein van voormalige steenfabriek Bosscherwaarden. Hoe mooi kan het zijn.

De gidsen van het Utrechts Landschap staan klaar om u de film over het steenbakken te laten zien. De film die door werknemers is opgenomen tijdens de laatste jaren dat de fabriek in werking was. Gevolgd door een wandeling over het terrein, over de kleibult, het smalspoor, langs de oude locomotief en het andere materieel dat weer op de locatie staat. 

Reserveren is verplicht en kan alleen via de site van Utrechts Landschap bij excursies en activiteiten.

www.utrechtslandschap.nl

Locatie

  • Bosscherwaarden Steenfabriek Wijk bij Duurstede
    Lekdijk West 28 Wijk bij Duurstede

    Langbroek