Laatste rondleiding op Steenfabriek de Bosscherwaarden van 2022

zaterdag 8 oktober 2022 14:00 t/m 15:30

Wilt u ook een keer een koetje aan uw handen? Of het gewicht van een volle steenvormbak voelen. Dit en nog meer fantastische momenten kun je beleven op voormalige steenfabriek Bosscherwaarden. De gidsen van het Utrechts Landschap zijn er weer klaar voor en leiden u graag rond. We beginnen met een korte historisch film over de toen nog werkende steen fabriek. Daarna volgt een wandeling over het terrein, via de plekken waar klei gewonnen werd, over het smalspoor met als top belevenis een rondgang door de prachtige ringoven van dit rijksmonument. Ook bovenop de oven gaan we kijken, de plek waar de stoker actief was. Uitleg over het vorm- en bakproces van stenen, het ontstaan van misbaksels, alles komt aan bod. 

Reserveren is verplicht en kan alleen via de site van Utrechts Landschap bij excursies en activiteiten.

https://utrechtslandschap.nl

Locatie

  • Bosscherwaarden Steenfabriek Wijk bij Duurstede
    Lekdijk West 28 Wijk bij Duurstede

    Langbroek