Zakkenrollers weer actief op festivals en in de winkelstraten

18 aug, 07:44 Overig
ANP
Afbeelding

WIJK BIJ DUURSTEDE Veel mensen gaan weer steeds vaker op stap en daarbij zakkenrollers ook. In onder meer winkelstraten en ook op festivals zoals de aankomende editie van Lowlands is het oppassen geblazen. 

“Bendes gaan met een evenementenkalender festivals in heel Europa af om zakken te rollen”, aldus René Middag. Hij is bij de politie landelijk projectleider Mobiel Banditisme, een vorm van internationaal georganiseerde criminaliteit. Het gaat hierbij om rondtrekkende bendes die delicten plegen zoals zakkenrollerij, auto- en winkeldiefstal. “Van het aantal verdachten dat voor mobiel banditisme wordt aangehouden komt negentig tot bijna honderd procent uit internationale bendes.” 

Zakkenrollers gaan op festivals als een geoliede machine te werk en stelen graag smartphones, vertelt Middag. “Je hebt spotters en stelers. De spotters kijken naar welke buit makkelijk te roven is, seinen dit door naar de stelers die bijvoorbeeld mensen aanstoten ti..

Mis niks, lees alles van Wijk bij Duurstede


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Wijk bij Duurstede en omliggende plaatsen met Wijks Nieuws. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Wijks Nieuws lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Wijk bij Duurstede.

PREMIUM
Afbeelding
Overig Overlast door verwarde personen groeit ook in provincie Utrecht
PREMIUM
Afbeelding
Achtergrond Natuurorganisaties eisen verhoging waterpeil Overlangbroek en Kolland, desnoods via de rechter
PREMIUM
Afbeelding
Natuur en milieu 1542 handtekeningen tegen zonneveld aan de Kapelleweg in Cothen, met reactie van wethouder Kosterman
PREMIUM
Afbeelding
Natuur en milieu Uniek; aanleg nieuw bos Langbroek en Leersum
PREMIUM
Afbeelding
Achtergrond Liesbeth Woertman signeert bij boekhandel Pettinga haar boek ‘Wie ben ik als niemand kijkt’
PREMIUM
Afbeelding
Overig Steeds meer laadpalen in Nederland, maar kan dat niet anders?