Brave inwoners van Wijk plassen amper wild

7 sep, 08:36 Overig
Louis van Oort
Wildplassen nam in Nederland toe maar in de Kromme Rijnstreek juist af
Wildplassen nam in Nederland toe maar in de Kromme Rijnstreek juist af

WIJK BIJ DUURSTEDE Vorig jaar zijn in Nederland flink meer wildplassers op de bon geslingerd. In totaal werden zo’n 17 duizend boetes uitgeschreven. In 2018 waren dit er nog ruim 13 duizend. Inwoners van de Kromme Rijnstreek blijken wat dat betreft superbraaf. Of er zijn in deze gemeenten altijd wc’s voorhanden, natuurlijk. 

Even snel je behoefte doen tegen een lantaarnpaal, boom of in een portiek? Dat kan je zomaar 140 euro kosten. Vorig jaar werden hier in Nederland gemiddeld 46 keer per dag boetes voor uitgeschreven. Daardoor werd in totaal bijna 2,4 miljoen euro opgehaald. 

Aan de bewoners van de Kromme Rijnstreek viel opvallend genoeg weinig te verdienen wat wildplassen betreft. Zowel in de gemeente Houten als Wijk bij Duurstede werd in 2019 slechts één persoon beboet voor het piesen buiten de daarvoor bestemde pot. In Bunnik werd daar zelfs helemaal niemand op betrapt, hetgeen natuurlijk niet betekent dat het nooit gebeurt.

In de landelijke cijfers viel verder dit op:

Mis niks, lees alles van Wijk bij Duurstede


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Wijk bij Duurstede en omliggende plaatsen met Wijks Nieuws. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Wijks Nieuws lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Wijk bij Duurstede.

PREMIUM
Afbeelding
Verkeer en vervoer Bloemen graffiti fleurt fietstunnel Cothen op
PREMIUM
Afbeelding
Achtergrond Markering wandeltocht Santiago de Compostella Utrecht-Wijk bij Duurstede
PREMIUM
Afbeelding
Natuur en milieu Werkgroep Kromme Rijn-corridor presenteert landschapsvisie voor buitengebied tussen Utrecht, Bunnik, Zeist, Driebergen en De Bilt
PREMIUM
Afbeelding
Overig Overlast door verwarde personen groeit ook in provincie Utrecht
PREMIUM
Afbeelding
Achtergrond Natuurorganisaties eisen verhoging waterpeil Overlangbroek en Kolland, desnoods via de rechter
PREMIUM
Afbeelding
Natuur en milieu 1542 handtekeningen tegen zonneveld aan de Kapelleweg in Cothen, met reactie van wethouder Kosterman