Meer drugslabs opgerold in Nederland; aantallen in provincie Utrecht stabiel

28 sep, 08:06 Misdaad
politie.nl
Afbeelding

WIJK BIJ DUURSTEDE In de eerste zes maanden van dit jaar heeft de politie 65 drugslabs ontdekt in Nederland. Dat zijn er flink meer dan er in eerdere jaren: toen schommelde het aantal ontdekte drugslabs in het eerste half jaar doorgaans iets boven de 40. In de provincie Utrecht ging het om vijf locaties waar drugs geproduceerd werden. 

Naast productielocaties zijn er ook meer opslaglocaties ontdekt, zo meldt de politie op basis van nieuwe cijfers.

CRYSTAL METH Van de 65 aangetroffen drugslabs ging het in 16 gevallen om een lab waar crystal meth werd geproduceerd. Dit is een synthetische drug, die in tegenstelling tot Noord- en Midden-Amerika weinig populair is in Europa maar wel in opkomst is. Inmiddels zijn er aanwijzingen dat met name Mexicaanse drugskartels steeds vaker drugslabs in Nederland proberen op te zetten voor de vervaardiging van crystal meth. Het zou een gedeeltelijke verklaring kunnen zijn voor de toename die de politie nu signaleert.

Mis niks, lees alles van Wijk bij Duurstede


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Wijk bij Duurstede en omliggende plaatsen met Wijks Nieuws. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Wijks Nieuws lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Wijk bij Duurstede.

PREMIUM
Afbeelding
Verkeer en vervoer Bloemen graffiti fleurt fietstunnel Cothen op
PREMIUM
Afbeelding
Achtergrond Markering wandeltocht Santiago de Compostella Utrecht-Wijk bij Duurstede
PREMIUM
Afbeelding
Natuur en milieu Werkgroep Kromme Rijn-corridor presenteert landschapsvisie voor buitengebied tussen Utrecht, Bunnik, Zeist, Driebergen en De Bilt
PREMIUM
Afbeelding
Overig Overlast door verwarde personen groeit ook in provincie Utrecht
PREMIUM
Afbeelding
Achtergrond Natuurorganisaties eisen verhoging waterpeil Overlangbroek en Kolland, desnoods via de rechter
PREMIUM
Afbeelding
Natuur en milieu 1542 handtekeningen tegen zonneveld aan de Kapelleweg in Cothen, met reactie van wethouder Kosterman